Herbekijk onze webinars

Herbekijk onze webinars

webinars.png10 november 2020

In de voorbije weken werden heel wat webinars gegeven over de werking van Oikocredit en de impact die we bereiken. Op deze pagina vind je een overzicht en kan je de webinars herbekijken.

interactieve webinar NL.png

Oikocredit en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Na onze buitengewone algemene vergadering organiseerden we een webinar over de SDG’s en de rol die Oikocredit speelt in het waarmaken van deze doelstellingen.
Impact bereiken komt voor Oikocredit steeds op de eerste plaats! We sporen iedereen aan om verantwoord te beleggen. Zo wordt gewerkt aan een wereldwijde, eerlijke samenleving waarin bronnen duurzaam worden gedeeld en iedereen de mogelijkheid heeft eigen keuzes te maken om een waardig bestaan op te bouwen.

Ook de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) roepen op tot actie voor een betere wereld. 

Daarom organiseerden we een interactieve webinar over de SDG’s en de rol die Oikocredit speelt in het waarmaken van deze doelstellingen. Meer info en opname bekijken.

webinar impact

Welke impact heeft Oikocredit?

In deze Engelstalige webinar heeft Oikocredit Internationaal het over het nieuwe impact report, met voorbeelden van eindklanten en partners. Verder hoorden we hoe partners ondersteund worden met extra opleiding, het solidariteitsfonds en de uitwisseling van goede werkmethoden.

Je kan de Engelstalige opname bekijken via deze link en gebruik als paswoord Oikocredit08102020.

webinar opmeer

De foto's van Oikocredit

Ook Oikocredit Nederland organiseerde een webinar, met als thema “Opmeer Reports”.
In dit Nederlandstalige webinar deelde het fotografenkoppel Wim en Pauline Opmeer hun ervaringen als freelance fotografen voor organisaties als Oikocredit. In de afgelopen 10 jaar hebben ze honderden Oikocredit-partners bezocht en door middel van fotografie een zeer goed inzicht gekregen in het werk van Oikocredit.

De opname van deze Nederlandstalige webinar kan je via deze link bekijken op Youtube..

webinar annapurna

Welke invloed heeft corona op microfinancieringsverstrekkers?

Annapurna Microfinance Pvt. Ltd (AMPL) is als microfinancierder een van de partners van Oikocredit. In 2010 werd AMPL opgericht en sindsdien verstrekt ze leningen aan vrouwen in India, waardoor ze sociaal en economisch zelfvoorzienend kunnen worden. AMPL gebruikt de investering van Oikocredit voor verdere kredietverlening als microfinanciering voor landbouwactiviteiten, zoals groenteteelt en veeteelt, kleermakerijen, borduurwerk en kleine handel.
In de webinar geeft mevrouw Pan algemene informatie over Annapurna en worden de de resultaten van een onderzoek naar de effecten van Covid-19 onder hun klanten gedeeld.

Bekijk de Engelstalige video via deze link en gebruik het paswoord Oikocreditwebinar281020.

« Terug