Happy Birthday! 45 jaar Oikocredit

Happy Birthday! 45 jaar Oikocredit

Thos.png05 november 2020

Oikocredit is jarig! Al 45 jaar is het onze missie om te investeren in mensen met een laag inkomen over de hele wereld.

In een korte video kijken we terug naar de visie van onze oprichters en de toekomstige samenwerking, om onze duizenden investeerders, partners, vrijwilligers en medewerkers te bedanken.

Oikocredit werd op 4 november 1975 in Nederland opgericht en sindsdien is het ons doel om sociale rechtvaardigheid te bevorderen door leningen te verstrekken aan ondernemingen die worden gerund door mensen met een laag inkomen.

Vandaag de dag bereiken onze financiële inclusiepartners 38,2 miljoen mensen en onze landbouwpartners 557.000 boeren. Dit is mogelijk door de solidariteit die de 59.000 investeerders van vandaag, samen met onze vele andere supporters uit het verleden en het heden, tot uitdrukking hebben gebracht.

Thos Gieskes, directeur van Oikocredit Internationaal, zei: "Ik wil iedereen bedanken die ons werk steunt en ons helpt miljoenen mensen te bereiken. U kunt trots zijn op wat we samen hebben verwezenlijkt en ik kijk ernaar uit dat de missie van Oikocredit, met uw steun, nog heel lang wordt voortgezet".

Om het filmpje goed te kunnen begrijpen, raden we aan om de ondertiteling aan te zetten en via de instellingen in het videovenster de ondertiteling automatisch te laten vertalen naar het Nederlands. 

Een terugblik:

5 jaar geleden, toen we onze 40e verjaardag vierden, gaven we in dit artikel een terugblik naar de eerste lening die Oikocredit gaf: een huisvestingsproject voor werknemers met een zeer laag inkomen in de zuidelijke staat Tamil Nadu in India. Via onderstaande link kan u dat artikel lezen: 

Oikocredit’s allereerste lening in India

« Terug