Oikocredit investeert $ 3,3 miljoen in Mexicaanse studenten

Oikocredit investeert $ 3,3 miljoen in Mexicaanse studenten

laudex.jpg

Wie in Mexico kwalitatief onderwijs wil volgen, is al snel op privé-onderwijs aangewezen. Veel Mexicaanse gezinnen missen echter de middelen om hun kinderen naar een privé-universiteit te sturen. Zij zijn daardoor aangewezen op openbare, door de overheid gereguleerde, onderwijsinstellingen. Er is echter een groot tekort aan kwalitatief, openbaar onderwijs in Mexico dat voor iedereen toegankelijk is. De investering van Oikocredit van omgerekend bijna € 3 miljoen in de Mexicaanse studie-financier Laudex zorgt ervoor dat studenten uit gezinnen met lage of middeninkomens een gepersonaliseerde studielening kunnen afsluiten. Een lening gebaseerd op de specifieke situatie van de studenten, waardoor de afbetaling een haalbare kaart is.

Deelneming in het bestuur

Oikocredit verleende in 2013 reeds twee leningen aan Laudex. Met deze nieuwe investering treedt Oikocredit ook toe tot het bestuur van Laudex. Door de inbreng van onze expertise en door onze actieve betrokkenheid bij het bestuur, kan Oikocredit extra bijdragen aan een betere sociale uitgangspositie van de studenten.

Andere aandeelhouders zijn Promotora Social Mexico, Comarca Grande, Ambar Capital en een groep particuliere investeerders.

Blije reacties

Antonio Rodriguez, verantwoordelijk voor de aandeleninvestering van Oikocredit in Laudex: "De visie en missie van Oikocredit zijn in lijn met die van Laudex. Oikocredit is van mening dat onze investering zal bijdragen aan de sociale inclusie in de onderwijssector. Studenten uit gezinnen met een inkomensachterstand worden gestimuleerd om scholing te volgen zodat op lange termijn een positieve sociale impact wordt gecreëerd".

Francisco Cordero, CEO en oprichter van Laudex: "We zijn verheugd dat Oikocredit investeert in Laudex en toetreedt als bestuurslid. Voor ons is het van groot belang dat we met onze aandeelhouders gezamenlijke kernwaarden en doelen hebben: onderwijs bevorderen en levens veranderen. In Oikocredit, onze eerste internationale investeerder, hebben we een partner gevonden die goed op ons is afgestemd. Wij geloven dat Oikocredit een sleutelrol gaat spelen bij het ondersteunen van ons doel om onderwijs toegankelijker te maken voor nog eens duizenden studenten".

Vicente Gutierrez, CFO van Laudex: "We zijn erg blij dat Oikocredit een investeerder in ons bedrijf is geworden. We zijn ervan overtuigd dat de actieve deelname van zo'n hoog aangeschreven institutionele belegger cruciaal zal zijn om onze langetermijndoelen te bereiken".

 

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht