Vernieuwde strategie

Vernieuwde strategie

Oikocredit Strategy front cover

We zijn trots op wat we de afgelopen 40 jaar gerealiseerd hebben. Maar de wereld rondom verandert razendsnel en dat heeft invloed op het werk dat wij verzetten.

We voelden de noodzaak om onze ambities opnieuw scherp te stellen. Om relevant te blijven voor de mensen die beroep doen op onze kredieten. We willen dat Oikocredit blijft presteren op het hoogst mogelijke niveau. Om de sociale impact te maximaliseren daar waar de noden het grootst zijn.

Onze ambities voor de komende jaren zijn:

  • We focussen op mensen met een laag inkomen in 3 prioritaire sectoren
  • We werken in markten met de grootste noden én opportuniteiten
  • We streven ernaar om onze sociale impact te maximaliseren. En gelijktijdig willen we de impact op het milieu bewaken en een eerlijke financiële opbrengst genereren. 
  • Binnen een wereldwijd netwerk werken we aan lokale impact. Onze organisatie is een katalysator voor positieve verandering. We vergroten de impact van onze investeringen door ook in te zetten op de versterking van capaciteiten van de lokale partners

  • We zijn de geprefereerde sociaal investeerder en ontwikkelingspartner voor onze partnerorganisaties.

  • We breiden onze wereldwijde gemeenschap van leden en investeerders uit en bieden onze investeerders de kans om deel uit te maken van een globale beweging voor sociale verandering.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Strategy and Vision 2018-2022.pdf5,1 MBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht