Een partnerschap met een veelvoud aan positieve duurzame effecten

Een partnerschap met een veelvoud aan positieve duurzame effecten

GREEN-KE-29.jpg

Een arbeidster bij Greenforest Foods (Kenia) vult een schilmachine met pindanootjes

Het partnerschap tussen Oikocredit en Greenforest had een dubbel doel: enerzijds het handelsmerk van Greenforest Foods versterken om de verkoop te verhogen, en anderzijds de landbouwers begeleiden in de ontwikkeling van de waardeketens van honing en pinda’s in Kenia.

Greenforest Foods is een Keniaanse onderneming die pinda’s en honing verwerkt en verkoopt.

Oikocredit en Greenforest Foods hebben gezamenlijk een marketing programma opgezet om het handelsmerk te bevorderen, met onder andere reclamecampagnes, een nieuwe aantrekkelijke verpakking en een voorlichtingscampagne over de voedingsvoordelen van pinda’s. 

Dankzij dit marketing programma zijn de verkopen van Greenforest Foods in de periode 2016- 2017 met 10% toegenomen. De onderneming heeft dan ook kunnen investeren in nieuwe uitrusting, onder meer een machine om de pinda’s te drogen.

Als gevolg van de toename van haar winst kan Greenforest Foods haar producenten van pinda’s en honing betere lonen betalen. De onderneming kon ook 400 bijkomende landbouwers in de coöperatie betrekken. 

Zowel de lokale landbouwers als de lokale economie hebben baat gehad van dit project: meer Keniaanse landbouwers werden aangemoedigd om pinda’s en honing te produceren, wat ook resulteerde in minder invoer.

Athanas Matheka, algemeen directeur en stichter van Greenforest Foods: 

“Onze extra capaciteit zal meer werkgelegenheid creëren, ook en vooral in rurale gebieden, wat er dan ook zal toe bijdragen om de toenemende uittocht uit het platteland te stoppen.”

« Terug