Onze acties in Afrika

Onze acties in Afrika

Map of Africa.png

Oikocredit in Afrika

Korte samenvatting van de presentatie van Hans Perk, Credit Director Africa bij Oikocredit International

Afrika is een continent waar Oikocredit speciale aandacht voor heeft

In vergelijking met vele andere gelijkaardige organisaties zijn wij een van de ontwikkelingsfinanciers met de grootste projectenportefeuille in Afrika.

We zijn actief in 13 focuslanden: Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Ghana, Kenya, Malawi, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, Uganda en Zambië. En we zijn er present met 4 Oikocredit kantoren, met name in Kenya, Ivoorkust, Ghana en Nigeria.

Aan het eind van 2018 bedroeg onze ontwikkelingsportefeuille in Afrika bijna €190 miljoen (18% van het totaal) verspreid over 164 partners.

Afrika is kwetsbaar

Niet alleen heeft Afrika met grote armoede, snelle bevolkingsgroei en bijgevolg toenemende behoefte aan voedsel te kampen, het continent is bovendien extra kwetsbaar ingevolge de klimaatverandering.

Landbouw is dan ook een focussector in Afrika. Bovenop de financiering van landbouworganisaties bieden wij er technische bijstand, de prefinanciering van de verkoop van oogsten, opleiding, eerlijke verloning, en programma’s inzake gender-gelijkheid en ter bestrijding van kinderarbeid.

Op gebied van hernieuwbare energie focussen wij er op off-grid en mini-grid zonne-energie en duurzame kookvoorzieningen.

« Terug