Welkom bij Oikocredit

Welkom!

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe vorm van solidariteit en engagement? Dan kan je via Oikocredit een deeltje van je spaargeld investeren in ondernemende mensen in het Zuiden. En dat met een grote sociale impact!

De coöperatie Oikocredit is pionier in duurzame investeringen sinds 1975

Al meer dan 45 jaar biedt Oikocredit mensen een duurzaam alternatief aan voor hun spaargeld, door het te investeren in ondernemende mensen in het Zuiden. Wil jij ook investeren in mensen? Het kan al vanaf 50 euro! Doorheen de jaren kregen op die manier vele duizenden mensen zoals Gladys de kans om hun levensomstandigheden te verbeteren. Positieve sociale en ecologische impact creëren is de voornaamste drijfveer en motivatie.

2021 belangrijke cijfers impact

Vorig jaar kregen 32 miljoen mensen meer toegang tot financiële diensten via Oikocredits inclusieve-financieringspartners, en dit vooral door het verlenen van microkredieten. Daarnaast werden ook 542.000 boeren bereikt via steun aan duurzame landbouwcoöperaties. 68.000 gezinnen kregen toegang tot hernieuwbare energie

Op de foto zie je Gladys, ondernemer in Ecuador 

COOP-EC-041

Dankzij microkrediet heb ik vee kunnen kopen, en daardoor heb ik een vast inkomen.
Daarmee kan mijn zoon blijven werken en studeren en voorzie ik in het levensonderhoud van mijn familie.
De leningen hebben me ook geholpen om mijn kinderen een opleiding te geven.

Ook voor jou zijn er voordelen aan een belegging bij Oikocredit!

Wie belegt bij Oikocredit wordt aandeelhouder van de coöperatie. Er worden geen kosten aangerekend en geld bijstorten of terugvragen is gemakkelijk. Normaal gezien wordt er jaarlijks een dividend uitgekeerd, maar door de coronapandemie werd er in 2021 en 2022 geen dividend uitgekeerd.

Wie bij Oikocredit belegt, kan onder bepaalde voorwaarden genieten van een belastingvermindering ter waarde van 5% van het belegde bedrag. Dus per 100 euro die je belegt, betaal je 5 euro minder belastingen. Ook voor dit jaar kan het nog. Je belegt hiervoor minimaal € 400 bij Oikocredit. De belastingvermindering bedraagt maximaal € 330, wat overeenkomt met een belegging van € 6.600. Uiteraard mag je ook hogere bedragen beleggen.
Op deze pagina lees je meer over de financiële voordelen van een belegging bij Oikocredit. 

Geïnteresseerd?

Met een belegging vanaf 50 euro kan je aandeelhouder worden en positieve impact creëren.* Vul hiervoor het formulier in. Vervolgens schrijf je het bedrag dat je wil beleggen over op het rekeningnummer BE76 5230 8075 4595 van Oikocredit bij Triodos.

Investeer nu!

Solidaire financiering

Oikocredit wordt erkend door Fairfin & Financité en heeft het label voor solidaire financiering in België

Duurzame financiering 4Over het label

Sociale impact

Kom meer te weten over de impact die Oikocredit bereikt en maak kennis met enkele ondernemers in het Zuiden.

Kawien Ziedses des Plantes - for use with Impact Report 2020 interview (2).jpgBekijk het filmpje

Maak kennis met Gladys

Gladys is 43 jaar en mama van 2 kinderen. Ze is al 25 jaar ondernemer. Lees hier haar verhaal.

COOP-EC-037.jpgHet verhaal van Gladys

Blijf op de hoogte

Wil jij de nieuwsbrief van Oikocredit ontvangen? Schrijf je hier in op de mailingslijst.

Find us on Facebook

En volg de Facebookpagina voor nieuws, foto’s en verhalen uit het veld.


Heb je vragen? Mail naar be@oikocredit.be. Wij helpen jou graag!  

*Aan een belegging zijn altijd risico’s verbonden. Meer informatie daarover en wat Oikocredit doet om elk risico zoveel mogelijk te beperken, kan je lezen in de informatienota. Oikocredit is al meer dan 45 jaar een succesvolle impact-investeerder. Dankzij de grote spreiding over 60 landen en meer dan 500 partners, is ook het risico gespreid. In de 47 jaar dat Oikocredit bestaat, heeft nog nooit een aandeelhouder iets verloren. Integendeel, het spaargeld zorgt vooral voor een maximaal sociaal rendement.