Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

CRECER, Crédito con Educación Rural - Groepsleningen voor zelfstandige onderneemsters

CRECER, Crédito con Educación Rural

Groepsleningen voor zelfstandige onderneemsters

Bolivia

Asociación Crédito con Educación Rural (CRECER) is een microfinancieringsinstelling die persoonlijke en groepsleningen verstrekt in heel Bolivia. Haar kernactiviteit is het aanbieden van onderwijs in combinatie met een lening.

In 2014 woonde 53% van de Bolivianen in armoede en is er in het land een grote behoefte aan financiële basisdiensten. Een van de belangrijkste producten van CRECER is 'village banking', een methode waarbij een groep mannen en/of vrouwen samen een lening nemen en onderling verdelen.

Groepsleningen en village banking bestonden al langer in veel gemeenschappenen en werden in de 20e eeuw overgenomen door microfinancieringsinstellingen. Village banking vereist een hogere mate van organisatie dan groepsleningen, waarbij de verschillende groepsleden een specifieke rol krijgen toegewezen zoals penningmeester of secretaris. Medewerkers van CRECER ondersteunen de village banks en organiseren trainingen op het gebied van bijvoorbeeld financiën en gezondheid voor de village banks.

CRECER gebruikt Oikocredits leningen om meer leningen te verstrekken aan haar klanten, die voornamelijk bestaan uit vrouwen.

Download deze pagina als PDF