Oikocredit Live: Hoe inclusieve financiering werkt

Oikocredit Live: Hoe inclusieve financiering werkt

PROMU-ARG-31.jpg24 oktober 2023

Een online evenement op 23 november 2023

Ben je nieuwsgierig naar wat dat is, 'financiële inclusie'? Wil je begrijpen hoe microfinanciering mensen en gemeenschappen sterker kan maken? En leren over de mogelijkheden, maar ook de beperkingen?

PROMU-ARG-31

Volg dan de derde editie van onze online evenementenreeks, Oikocredit Live, op 23 november van 19:00-20:15 CET, waarin we deze vragen en meer zullen bespreken!

Op de agenda

  • Robert Lensink, hoogleraar financiën en ontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen, zal uitleggen hoe microfinanciering werkt en welke impact het kan hebben op het leven van mensen met een laag inkomen.
  • Caroline Mulwa, directeur van Oikocredit voor Afrika, zal uitleggen waarom Oikocredit in deze sector werkt en hoe de coöperatie haar partners selecteert.
  • Carmen Correa, de CEO van de microfinancieringsinstelling en Oikocredit-partner Pro Mujer, zal vertellen over Pro Mujer's ervaring in het veld en hoe zij impact proberen te creëren voor de mensen die zij van dienst zijn.

Tijd voor vragen

Na de presentaties is er tijd om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de sprekers.Mis deze kans niet om uit de eerste hand inzicht te krijgen in het werk van Oikocredit en hoe we via onze partners in het Zuiden impact proberen te creëren.

Dit is dé kans om te luisteren naar experts en praktijkmensen in de inclusieve financiële sector en te leren hoe Oikocredit impact creëert via haar partners op het gebied van financiële inclusie, gericht op inkomenszekerheid, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Het online-evenement wordt in het Engels gehouden.

Inschrijvingsformulier >

Iedereen is van harte welkom!

« Terug