Oikocredit International

Annual report 2019 Oikocredit International

Cover Annual Report 2019 cover

2019 - A Year of Renewal

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Annual Report 20194,4 MBapplication/pdfdownload

Impact Report 2019

Oikocredit-Impact-Report-2019_EN-cover.jpg

Meer dan ooit stelt Oikocredit de sociale impact van haar activiteiten voorop.

Onze leningen, kapitaalinvesteringen en inspanningen op het vlak van capaciteitsopbouw dienen maar 1 enkel doel: een zo groot mogelijke sociale impact realiseren. Die sociale impact meten we af aan de verbeterde levenskwaliteit van de mensen die we dienen, mensen met (zeer) lage inkomens in het Zuiden.

Omdat die sociale impact de ziel is van alles wat we ondernemen, publiceren we vanaf dit jaar ook een heus impact-rapport, in het Engels en het Frans. Hier in het Engels te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 20196,5 MBapplication/pdfdownload

Annual Report Oikocredit International 2018

Annual report 2018 cover.jpg

Thos Gieskes, Managing Director van Oikocredit International: "We zijn goed op weg om onze geüpdatete strategie te implementeren, die gericht is op een nog grotere sociale impact. Er zijn al enkele positieve effecten te zien in onze resultaten over 2018. We verwachten na 2019 een verdere verbetering van onze financiële resultaten en we bedanken onze investeerders die deze reis met ons voortzetten."

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Annual Report 20185,0 MBapplication/pdfdownload

Strategie 2018-2022

De geactualiseerde strategie voor 2018 – 2022 is gebaseerd op onze bestaande visie en missie en zet onze ambities en lijnen uit voor de verdere ontwikkeling van Oikocredit. (ENG)

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Strategy and Vision 2018-2022.pdf5,1 MBapplication/pdfdownload

Social & Environmental Performance Report 2017

Foto S&E Report 2017.png

Oikocredit’s Social & Environmental Performance Report van 2017 toont een sterke vooruitgang bij de indicatoren voor investeringen in hernieuwbare energie. Zo voorzien onze partners momenteel duurzame energie voor meer dan 15 600 huishoudens! Lees het rapport hier (ENG).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Social and Environmental Performance Report 2017.pdf2,8 MBapplication/pdfdownload

Annual Report Oikocredit International 2017

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het idee van een ethisch investeringsfonds voor kerken ontstond tijdens de vergadering van 1968 van de Wereldraad van Kerken in Uppsala, Zweden. Als gevolg daarvan werd Oikocredit in 1975 opgericht met als doel sociale rechtvaardigheid te bevorderen door financiering te verstrekken aan duurzame ondernemingen gerund door of voor mensen met lage inkomens over heel de wereld. Sinds 1975 hebben we 1.873 partners ondersteund en een financiering van € 3,3 miljard beschikbaar gesteld.

De wereld om ons heen is de afgelopen 43 jaar hard veranderd. We zien steeds meer externe trends die van invloed zijn op het werk dat we doen. Deze ontwikkelingen dwongen ons ook in 2017 om tijd en energie te wijden aan zelfonderzoek en reflectie. In 2018 zullen we beginnen met het implementeren van onze aangepaste strategie om de uitdagingen die we hebben geïdentificeerd aan te pakken en ervoor te zorgen dat Oikocredit in de toekomst succesvol blijft.

Samen met onze partners en beleggers zijn we een beweging en samen zullen we voortbouwen op wat 50 jaar geleden begon als een idee. Onze missie van duurzaam investeren zullen we blijven waarmaken: de verbetering van de levenskwaliteit van mensen en gemeenschappen met een laag inkomen staat voor ons centraal.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit International Annual Report 2017.pdf1,7 MBapplication/pdfdownload

Social and Environmental Performance Report 2016

cover-spm-report-2016-uk.jpg

Vanaf dit jaar is het rapport over de sociale resultaten van Oikocredit uitgebreid met onze impactresultaten op milieugebied. Het heeft dus ook een nieuwe naam gekregen: Social & Environmental Performance Report.

Oikocredit in het kort 2016

Ontdek hier in het kort alle recente kerngegevens en cijfers over Oikocredit.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit in het kort 20162,2 MBapplication/pdfdownload

Annual report 2016

Cover annual report 2016 English.jpg

Diversifying for the Future

Oikocredit can look back on another successful year, during which our outstanding development financing portfolio exceeded € 1 billion for the first time. We have financed 1,834 partner organizations since 1975, and for more than 40 years our work has addressed almost all the Sustainable Development Goals that the United Nations adopted in 2015. 

We remain committed to seeking the right balance between social, environmental and financial returns in our focus areas of inclusive finance, agriculture, renewable energy and Africa. This is also reflected in our 2016-2020 strategy, whose implementation got off to a solid start.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Annual Report 20166,5 MBapplication/pdfdownload

Oikocredit in het kort 2015

cover-oikocredit-at-a-glance-nl-2015.jpg

Ontdek hier in het kort alle recente kerngegevens en cijfers over Oikocredit.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit in het kort 20152,2 MBapplication/pdfdownload