Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Enterprise Support and Community Development Trust - Financiering van plattelandsgemeenschappen met lage inkomens in Oeganda

Enterprise Support and Community Development Trust

Financiering van plattelandsgemeenschappen met lage inkomens in Oeganda

Oeganda

Encot Microfinance Ltd (Encot) is een microfinancieringsinstelling (MFI) die actief is op het West-Oegandese platteland. De MFI zet zich in voor plattelandsgemeenschappen met een laag inkomen, met name boeren, vrouwen en jongeren in de afgelegen gebieden van o.a. Kibaale, Hoima, Masindi, Kyankwanzi en Buliisa.

Oikocredits financiering wordt direct geïnvesteerd in de uitbreiding van Encot’s kredietportefeuille. Hiermee kan de MFI voldoen aan de toenemende vraag naar groepsleningen voor microkrediet-ondernemers, groepsleningen voor boeren, individuele leningen voor mkb-bedrijven, leningen voor duurzame energie en leningen voor het renoveren van woningen.

Encot werd in 2006 opgericht door een groep Oegandese gemeenschapsontwikkelaars in het Masindi-district en is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF