Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

COOPETARRAZÚ, Cooperativa de Caficultores de Tarrazú RL - Duurzaam geproduceerde koffie van hoge kwaliteit

COOPETARRAZÚ, Cooperativa de Caficultores de Tarrazú RL

Duurzaam geproduceerde koffie van hoge kwaliteit

Costa Rica

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

COOPETARRAZÚ, Cooperativa de Caficultores y de Servicios Múltiples de Tarrazú RL, is een coöperatie van kleinschalige koffieboeren die duurzaam geproduceerde koffie verwerkt en verkoopt. COOPETARRAZÚ heeft supermarkten, verkoopt landbouwbenodigdheden en biedt oogstfinanciering en technische ondersteuning. COOPETARRAZÚ heeft al verschillende certificeringen ontvangen, zoals Fair Trade en biologisch, dankzij haar focus op best practices op sociaal en milieugebied.

De koffie van COOPETARRAZÚ wordt gezien als een van de beste ter wereld dankzij het gunstige zuurgehalte en de uitstekende smaak en body. De eigen merken geroosterde en gemalen koffie (Buen Día en El Marqués) zijn erg populair, mede dankzij een uitgekiende marketing- en distributiestrategie.

De coöperatie heeft verschillende milieu-initiatieven opgezet, zoals een zonnepanelenproject.

COOPETARRAZÚ, Cooperativa de Caficultores de Tarrazú RL, is sinds 2006 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF