Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

ENLACE, Servicios Financieros Enlace SA de CV - Groepsleningen en solidair bankieren, daar waar nodig

ENLACE, Servicios Financieros Enlace SA de CV

Groepsleningen en solidair bankieren, daar waar nodig

El Salvador

De microfinancieringsinstelling (MFI) Servicios Financieros Enlace SA de CV (ENLACE), wat 'schakel' of 'verbinding' betekent, verleent financiële diensten aan micro- en kleine ondernemers in heel El Salvador.

El Salvador is het kleinste land in Midden-Amerika, maar heeft de vier na grootste economie in de regio. Het land grenst aan Guatemala, Honduras en de Noordelijke Stille Oceaan.

ENLACE werd in 1998 opgericht als programma van de Catholic Relief Services (CRS) en een aantal lokale partners. De MFI biedt nu verschillende financiële diensten, zoals leningen voor huisvesting en landbouw en seizoensgebonden leningen. ENLACE richt zich op de armste mensen in El Salvador, voornamelijk via solidariteitsgroepen die integratie bevorderen door financiële steun te bieden aan ondernemers die een nieuw bedrijf willen opzetten of hun economische activiteiten willen versterken.

In 2014 was ENLACE de belangrijkste MFI voor wat betreft groepsleningen en 80% van de klanten is vrouw. Een aantal redenen voor Oikocredit om te investeren in ENLACE waren de maatschappelijke impact, de mogelijkheid om de sociale prestaties te verbeteren en de groeistrategie van de organisatie. In de 2013 editie van 'Microfinance Americas: The Top 100', de jaarlijkse ranglijst van de meest vooraanstaande MFI's in Latijns Amerika en het Caribische gebied, neemt ENLACE de 18e plaats in, een stijging ten opzichte van de 32e plek die zij behaalde in 2011.

Download deze pagina als PDF