Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Banco de Ahorro y Crédito Ademi - Spaarproducten en leningen voor kleine bedrijven

Banco de Ahorro y Crédito Ademi

Spaarproducten en leningen voor kleine bedrijven

Dominicaanse Republiek

Banco de Ahorro y Crédito Ademi (Banco ADEMI) is een microfinancieringsinstelling die leningen aanbiedt aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in de Dominicaanse Republiek.

Banco ADEMI is landelijke marktleider in de microfinancieringssector, dankzij haar lange ervaring, continue transparantie en indrukwekkende en efficiënte werkwijze.

De stijgende werkloosheid in de Dominicaanse Republiek heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen voor zichzelf beginnen. Deze ondernemers hebben echter vaak geen toegang tot formele kredietverstrekkers en zijn daardoor afhankelijk van microfinancieringsinstellingen. Meer dan de helft van de klanten maakt gebruik van de spaarproducten van Banco ADEMI.

Banco ADEMI scoort zeer hoog op de environmental, social and governance (ESG) scorecard. Het is een mooi voorbeeld van een organisatie met een goed social performance management, die zich bewust is van de uitdagingen waar klanten mee te maken hebben en hen helpt bij het opbouwen van succesvolle ondernemingen.

Banco ADEMI gaat Oikocredits lening gebruiken om haar microfinancieringsactiviteiten te versterken.

Download deze pagina als PDF