Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

ADIGUA, Asociación para el Desarrollo Integral de Guatemala - Meer ondernemerschap in inheemse gemeenschappen op het platteland van Guatemala

ADIGUA, Asociación para el Desarrollo Integral de Guatemala

Meer ondernemerschap in inheemse gemeenschappen op het platteland van Guatemala

Guatemala

ADIGUA, Asociación para el Desarrollo Integral de Guatemala is een kleine, maar groeiende microfinancieringsinstelling (MFI) die is gevestigd in Sololá. ADIGUA levert microkredietdiensten aan particulieren en micro- en kleine ondernemers op het platteland. De MFI bedient klanten in Sololá, Chimaltenango en leden van de inheemse gemeenschap in El Quiché. De persoonlijke en solidariteitsgroepsleningen zijn toegespitst op verschillende typen economische activiteiten. De meeste klanten van ADIGUA zijn actief in de handel en dienstensector.

ADIGUA wil social performance management verder integreren in de organisatie, bijvoorbeeld door het introduceren van ethische richtlijnen, programma’s op het gebied van financiële geletterdheid en indicatoren om armoede te meten.

ADIGUA heeft een nauwe band met haar klanten, waarvan meer dan de helft bestaat uit vrouwen. Naast het bieden van financiële ondersteuning, organiseert de MFI ook commerciële activiteiten, zoals ambachtsmarkten, en biedt zij technische bijstand.

ADIGUA, Asociación para el Desarrollo Integral de Guatemala is sinds 2007 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF