Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

COODIMAS, Asociación Cooperativa Dimas Rodríguez de RL - Ondersteuning van veteranen en slachtoffers van de burgeroorlog

COODIMAS, Asociación Cooperativa Dimas Rodríguez de RL

Ondersteuning van veteranen en slachtoffers van de burgeroorlog

El Salvador

COODIMAS, Asociación Cooperativa Dimas Rodríguez de RL is een spaar- en kredietcoöperatie die financiële diensten levert aan veteranen van de burgeroorlog en aan invaliden. De coöperatie is actief in het midden en oosten van El Salvador.

COODIMAS is zeer gecommitteerd aan de ondersteuning en bevordering van de (maatschappelijke) re-integratie van veteranen en mensen die invalide zijn geworden als gevolg van de burgeroorlog die El Salvador meer dan 12 jaar heeft geteisterd. De coöperatie heeft een portefeuille van ongeveer 4.000 klanten (2016).

COODIMAS heeft een duurzame groeistrategie, gericht op het consolideren van haar concurrentiepositie, die is gebaseerd op flexibiliteit en een sterke ledenrelatie. Naast financiële diensten, biedt COODIMAS ook levensverzekeringen en een beursprogramma voor getalenteerde kinderen van leden.

De coöperatie richt zich tegenwoordig op meerdere doelgroepen zodat zij een sterkere positie kan krijgen op de lokale microfinancieringsmarkt.

COODIMAS, Asociación Cooperativa Dimas Rodríguez de RL is sinds 2008 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF