Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Fundación Génesis Empresarial - Grotere portefeuille om aan vraag van micro-ondernemingen, individuen en gemeenschapsbanken te voldoen

Fundación Génesis Empresarial

Grotere portefeuille om aan vraag van micro-ondernemingen, individuen en gemeenschapsbanken te voldoen

Guatemala

Fundación Génesis Empresarial is een grote particuliere ontwikkelingsorganisatie die sinds 1988 actief is in Guatemala. In 2014 had de organisatie meer dan 90.000 klanten variërend van particulieren tot micro-ondernemingen en gemeenschapsbanken. De organisatie biedt een breed scala aan financiële producten.

Fundación Génesis Empresarial is landelijk actief en de meeste filialen zijn gevestigd op plekken waar handel wordt gedreven, zoals markten. Ongeveer 80% van de klanten bestaat uit kleine marktkooplieden en kleine producenten.

Oikocredit ondersteunt deze partner met een nieuwe lening aangezien het één van 's werelds meest toonaangevende microfinancieringsinstellingen (MFI's) is. De organisatie heeft veel ervaring en financiële transparantie en sociale prestaties hebben altijd hoog op de agenda gestaan. Naast leningen zijn er ook vaardigheidstrainingen voor micro-ondernemers op het gebied van financiën, bedrijfsontwikkeling en productie.

Deze tweede lening van Oikocredit stelt Fundación Génesis Empresarial in staat om de leningenportefeuille uit te breiden met een positieve maatschappelijke impact op ongeveer 6.500 nieuwe klanten. Daarnaast draagt de lening bij aan het versterken van de portefeuille en worden er nieuwe commerciële kansen mee gecreëerd in Guatemala.

Download deze pagina als PDF