Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Asociación de Desarrollo Integral Cuenca del Lago de Atitlán - Bevorderen van het micro-ondernemerschap op het platteland

Asociación de Desarrollo Integral Cuenca del Lago de Atitlán

Bevorderen van het micro-ondernemerschap op het platteland

Guatemala

Asociación de Desarrollo Integral Cuenca del Lago de Atitlán (ADICLA) is een microfinancieringsinstelling (MFI) gevestigd in de zeer arme regio Atitlán. De belangrijkste doelgroep van ADICLA zijn micro-ondernemers op het platteland. Zij zijn goed voor bijna 70% van de klantenportefeuille. Ongeveer 85% van de klanten van ADICLA behoort tot de etnische groepen Kaqchikel en K'iche'.

ADICLA heeft ook twee niet-financiële programma's. Het eerste programma richt zich op het onderwijs in de gemeenschap dat de integrale ontwikkeling bevordert door middel van training en onderwijs. Het programma ondersteunt lokale scholen en organiseert workshops voor klanten. Het tweede programma richt zich op de ontwikkeling van de landbouw binnen de gemeenschap en leert klanten hoe ze nieuwe productiemethoden kunnen gebruiken om hun productiviteit te verhogen en het milieu te beschermen.

Asociación de Desarrollo Integral Cuenca del Lago de Atitlán is sinds 2008 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF