Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

PILARH OPDF, Proyectos e Iniciativas Locales para el Autodesarrollo Regional de Honduras - Financiële diensten voor micro-ondernemers op het platteland van Honduras

PILARH OPDF, Proyectos e Iniciativas Locales para el Autodesarrollo Regional de Honduras

Financiële diensten voor micro-ondernemers op het platteland van Honduras

Honduras

Proyectos e Iniciativas Locales para el Autodesarrollo Regional de Honduras (PILARH) werd in 2008 opgericht. PILARH is de financiële tak van de gelijknamige NGO die is opgezet in 1997. De organisatie verstrekt kleine leningen aan micro-ondernemers op het platteland, die vooral actief zijn in de landbouw. Daarnaast zijn er ook andere diensten en producten beschikbaar, zoals spaarproducten en depositorekeningen die een bijdrage leveren aan een betere sociaaleconomische positie van klanten.

In 2014 had PILARH negen kantoren in de westelijke departementen van Copán, Lempira, Ocotepeque, Santa Bárbara en Intibucá waar zeer veel vraag is naar financiële diensten.

PILARH heeft een sterke focus op plattelandsgebieden, ondernemerschap, maatschappelijk rendement en milieubescherming. Zo heeft PILARH bijvoorbeeld een speciale lening voor zonnepanelen ontwikkeld voor mensen die niet zijn aangesloten op het lokale elektriciteitsnet.

PILARH gebruikt de Progress out of Poverty Index (PPI) om klanten te monitoren en doet mee aan de Smart Campaign om klanten goed te beschermen tegen overmatige schuldenlast.

PILARH is sinds 2009 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF