Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

MUDE, Mujeres en Desarrollo Dominicana Inc. - Training, gezondheidszorg en vrouwenemancipatie

MUDE, Mujeres en Desarrollo Dominicana Inc.

Training, gezondheidszorg en vrouwenemancipatie

Dominicaanse Republiek

Mujeres en Desarrollo Dominicana, Inc. (MUDE) werd op 2 december 1975 opgericht in Santo Domingo door een groep ondernemers met een sterke focus op het vergroten van de kansen voor vrouwen.

Veel klanten van MUDE zijn alleenstaande moeders die in kleine golfplaten huisjes wonen en in hun levensonderhoud voorzien door het verbouwen van gewassen of het houden van vee, het runnen van kleine schoonheidssalons of tweedehands kledingwinkeltjes.

Het microfinancieringsprogramma van MUDE is in de jaren tachtig van start gegaan. Vrouwelijke leiders werden benoemd in plattelandsgemeenschappen en er werd gezondheidszorg en voorlichting beschikbaar gesteld. MUDE wilde deze vrouwen meer zelfvertrouwen geven en hen helpen bij het opzetten van een eigen bedrijfje.

In de jaren negentig lukte het MUDE om meer aandacht te genereren voor de problemen van vrouwen op het platteland. De organisatie speelde onder andere een actieve rol bij de totstandkoming van een wet tegen huiselijk geweld.

MUDE biedt programma's op het gebied van gezondheidszorg, watergebruik, hygiëne, onderwijs en technische ondersteuning.

Mujeres en Desarrollo Dominicana, Inc is sinds 2009 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF