Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Fundación Crysol - Een betere leningenportefeuille voor een hogere productiviteit

Fundación Crysol

Een betere leningenportefeuille voor een hogere productiviteit

Guatemala

Fundación Crysol (CRYSOL), opgericht in 1999, is een microfinancieringsinstelling (MFI) die verschillende microfinancieringsdiensten levert aan meer dan 6.500 klanten (2015). CRYSOL is een van de weinige pioniers op het gebied van microkrediet in het oosten van Guatemala.

De organisatie was in 2015 actief in acht departementen in Guatemala, die onderdeel uitmaken van de zogenaamde dry corridor: Jalapa (hoofdkantoor), Jutiapa, Santa Rosa, Chiquimula, Zacapa, El Progreso, Sacatepéquez en Chimaltenango.

Het hoofddoel van CRYSOL is het verbeteren van de maatschappelijke en economische situatie in stedelijke en plattelandsgemeenschappen in Guatemala. Met behulp van microkrediet kunnen deze gemeenschappen hun levenskwaliteit verbeteren. De meeste klanten van CRYSOL zijn actief in de landbouw en de commerciële sector.

CRYSOL biedt verschillende financiële producten die aansluiten op de wensen van klanten. Het belangrijkste product is de gemeenschapsbank die vrouwen helpt productieactiviteiten op te starten en meer inkomsten te genereren. CRYSOL verstrekt ook persoonlijke leningen en financiert solidariteitsgroepen van 2 tot 10 leden met een productieactiviteit. De organisatie verstrekt ook leningen voor sociale huisvesting waarmee klanten een woning kunnen kopen of verbouwen.

Naast deze financiële producten traint CRYSOL de gemeenschapsbanken en biedt technische ondersteuning aan klanten met een lening voor sociale huisvesting.

Fundación Crysol is sinds 2009 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF