Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Samasta Microfinance Ltd - Ondersteuning van leengroepen op het platteland van Karnataka en Tamil Nadu

Samasta Microfinance Ltd

Ondersteuning van leengroepen op het platteland van Karnataka en Tamil Nadu

India

De microfinancieringsinstelling (MFI) Samasta Microfinance Ltd (Samasta) verstrekt sinds 2008 leningen aan vrouwengroepen met vijf leden in Karnataka en Tamil Nadu om hen te helpen bij het vergroten van hun familie-inkomen en om werkgelegenheid te creëren. In 2014 had de organisatie een netwerk van 28 vestigingen. Samasta biedt op het platteland ook verschillende soorten leningen aan voor veehouderij, zuivelproductie en gewassenbouw.

De gebieden waar Samasta actief is, behoren tot de armste van India en worden geplaagd door werkloosheid en gebrekkige toegang tot financiering.

Oikocredit is een samenwerkingsverband aangegaan met Samasta aangezien deze MFI erg gericht is op klantbescherming, bijvoorbeeld door hen te informeren over prijzen, door verplichte trainingen aan te bieden, en door er actief voor te zorgen dat klanten niet meer lenen dan ze zich kunnen veroorloven. De organisatie wisselt informatie uit met kredietbureaus om te voorkomen dat klanten meer dan een lening afsluiten.

Om haar sociale impact te maximaliseren, biedt Samasta ook niet-financiële diensten aan zoals training op het gebied van financiële geletterdheid. Een deel van de winst wordt besteed aan maatschappelijke initiatieven, zoals gratis oogcontroles en beroepsopleidingen. Er is ook een liefdadigheidsprogramma, uitgevoerd door een aparte stichting, dat de meest achtergestelde bevolkingsgroepen ondersteunt.

Samasta is sinds 2010 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF