Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Unión de Crédito Interestatal Chiapas SA de CV - Financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen in Mexico

Unión de Crédito Interestatal Chiapas SA de CV

Financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen in Mexico

Mexico

Unión de Crédito Interestatal Chiapas SA de CV (Unicreich) biedt financiële diensten aan kleine en middelgrote ondernemingen (mkb) in Mexico.

In Mexico blijft het gebrek aan financiering een belangrijk obstakel voor de groei van het mkb. Dit ondanks het feit dat het mkb de potentie heeft om zowel grootschalig economisch als sociaal rendement te genereren. Veel van deze bedrijven bevinden zich in de groeifase van hun ontwikkeling, waardoor het voor hen moeilijk is financiering van banken te verkrijgen.

In 2018 schatte het kantoor van Oikocredit in Mexico dat er vier miljoen mkb-bedrijven in Mexico waren die voor 50% bijdroegen aan het BBP (bruto binnenlands product) van het land. Wat nog belangrijker is, is dat zij 70% van de totale werkgelegenheid in Mexico genereren, ten gunste van veel laaggeschoolde medewerkers met lage inkomens.

Unicreich is sinds 2010 een partner van Oikocredit en blijft haar werk op het gebied van financiering van deze achtergestelde sector ondersteunen.

Download deze pagina als PDF