Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Asociación SHARE Guatemala - Voldoen aan de toegenomen vraag naar krediet

Asociación SHARE Guatemala

Voldoen aan de toegenomen vraag naar krediet

Guatemala

Asociación SHARE Guatemala (SHARE Guatemala) biedt microfinancieringsdiensten aan meer dan 20 duizend klanten (2015), bestaande uit particuliere klanten en gemeenschapsbanken in plattelandsgemeenschappen in Guatemala.

SHARE, wat staat voor Self, Help, And, Resource, Exchange, is opgericht in 1987 als ontwikkelaar van maatschappelijke projecten. Sinds 2007 is er ook een microfinancieringsafdeling met een snelgroeiende portefeuille. SHARE is actief in meer dan 50 gemeenschappen in zeven departementen (2015) in de centraal-westelijke regio van Guatemala: Verapaces, Huehuetenango, Jutiapa, Guatemala, Quiché, San Martín Jilotepeque en Chimaltenango.

SHARE Guatemala ondersteunt het midden- en kleinbedrijf (mkb) door fondsen beschikbaar te stellen aan vrouwen en ondernemers die geen financiering krijgen van reguliere financiële instellingen. SHARE financiert commerciële, industriële en landbouwactiviteiten, diensten en huisvesting.

Naast leningen voor ondernemers op het platteland heeft SHARE Guatemala verschillende maatschappelijke programma’s, zoals herbebossingprojecten, gericht op het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en watervoorzieningen. SHARE heeft bijgedragen aan het opzetten van drinkwatervoorzieningen en het bouwen en verbeteren van wegen, bruggen, scholen en sanitaire voorzieningen (latrines). Ten slotte is er een voedsel- en voorlichtingsprogramma dat meer dan 10 duizend gezinnen bereikt.

Asociación SHARE Guatemala is sinds 2010 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF