Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa Agraria Cafetalera Rodríguez de Mendoza - Financiering voor koffieoogsten

Cooperativa Agraria Cafetalera Rodríguez de Mendoza

Financiering voor koffieoogsten

Peru

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Cooperativa Agraria Rodríguez de Mendoza (Cooparm) is een koffiecoöperatie van meer dan 500 kleinschalige koffieboeren. Cooparm richt zich op de productie van hoogwaardige Fairtrade en biologische koffie voor de internationale markt.

De coöperatie is in 2009 opgericht in Rodriguez de Mendoza, Amazonas, in het noordoosten van Peru. In deze streek is landbouw, en koffieteelt in het bijzonder, de belangrijkste economische activiteit.

Cooparm is ontstaan uit een initiatief van Antonio Rodríguez Arana, een lokale priester, die zich zorgen maakte over de lage prijzen die koffieboeren ontvingen van handelaren. Hij besloot een vereniging van koffieproducenten op te richten om een sterkere markt- en onderhandelingspositie te creëren. Deze vereniging werd later een coöperatie.

Cooperativa Agraria Rodríguez de Mendoza is sinds 2012 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF