Met het starten van zijn eigen bedrijf heeft Mauricio een beter inkomen gekregen.

Met het starten van zijn eigen bedrijf heeft Mauricio een beter inkomen gekregen.

SOYA-SV-36.jpg

Mauricio Gonzalez Alas heeft een bakkerij genaamd ‘Panaderia Los Primos’ in Soyapango, een van de buitenwijken van de hoofdstad San Salvador. Samen met zijn vrouw heeft hij twee kinderen. “Vroeger deed ik de administratie voor andere bedrijven, maar ik dacht dat ik met het starten van mijn eigen bedrijf een beter inkomen kon krijgen.” Daarom besloot de Salvadoriaan om een eigen bakkerij te beginnen. Een familielid heeft Mauricio geholpen met het startkapitaal. Zijn broer had al een eigen bakkerij en heeft hem het vak geleerd.

SOYA-SV-36

Tien jaar geleden werd Mauricio lid van Oikocreditpartner Caja de Crédito Soyapango. Zijn eerste lening was een kleine lening die hij gebruikte om eventuele moeilijke periodes door te komen. Op dit moment heeft Mauricio een grotere lening voor een periode van 15 jaar. Met deze lening heeft hij het pand gekocht dat hij eerder huurde. “De machines heb ik met de winst van mijn bakkerij gekocht. Daar had ik geen lening voor nodig.”

Inmiddels heeft Mauricio 12 mensen in dienst en heeft hij zijn bakkerij grotendeels gemechaniseerd. Mensen komen brood en gebak kopen bij Mauricio, maar hij verkoopt zijn producten ook aan andere bedrijven. Mauricio’s droom voor de toekomst: “Ik heb nooit vakantie en werk zeven dagen per week, dus mijn droom is dat ik later niet meer hoef te werken.”

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Mauricio? Dat kan hier.

« terug