Investeren bij Oikocredit België

Iedereen kan investeren in Oikocredit

De voorbije 45 jaar investeerden al vele duizenden mensen in Oikocredit en nog nooit verloor een investeerder ook maar 1 euro.

Hoe investeer ik?

  • Eerste belegging:

    • als particulier kan je je inschrijven op Mijn Oikocredit
    • als rechtspersoon (organisatie of onderneming) kan je dit formulier invullen: Webformulier.

meer informatie over de online inschrijving

  • Bijkomende beleggingen:

Om op bijkomende aandelen in te tekenen hoef je niet op Mijn Oikocredit ingeschreven te zijn. Je kan eenvoudig het gewenst bedrag overschrijven op rekening BE76 5230 8075 4595 (Triodos) van Oikocredit België, met vermelding, in vrije mededeling, van je naam en 'bijkomende belegging'.

Hoeveel investeer ik?

Je investeert in aandelen met een waarde van € 50 per aandeel. Je aanvangsbelegging bedraagt minimaal € 50. Boven dit minimumbedrag van € 50 kan je om het even welk bedrag (bijkomend) beleggen.

Wat brengt mijn belegging op?

Het creëren van positieve sociale en ecologische impact staat steeds voorop. Jouw investering bij Oikocredit geeft mensen de kans om hun levensomstandigheden te verbeteren.  
Daarnaast zijn er voor jou ook enkele financiële voordelen. Je ontvangt jaarlijks een dividend en je kan genieten van een belastingvermindering en verminderde roerende voorheffing. Het terugnemen van aandelen gaat eenvoudig. Er worden geen instap-, noch uitstap- , noch beheersvergoedingen aangerekend. Lees zeker onze uitgebreide informatie over jouw financiële voordelen

Zijn er risico's?

Inschrijvingen op aandelen moeten gebeuren op basis van alle informatie die je kan vinden in de informatienota die ter beschikking wordt gesteld op de maatschappelijke zetel en hier gratis kan worden geraadpleegd.

Hoe kan ik andere vragen stellen?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen, of je kan altijd contact met ons opnemen voor verdere informatie!