Febe Boulanger, de nieuwe coördinator van Oikocredit België VZW

Febe Boulanger, de nieuwe coördinator van Oikocredit België VZW

Febe Boulanger30 april 2024

Hallo, ik ben Febe! Als nieuwe coördinator van Oikocredit België VZW stel ik me in dit artikel graag even voor.

Dankzij de interne herorganisatie staat Oikocredit VZW als steunorganisatie van Oikocredit Internationaal onze andere in voor de ‘GLTA’ (Global Learning for Transformation and Advocacy), wat wereldburgerschapseducatie en belangenbehartiging betekent. Voor die VZW ben ik sinds begin maart aan de slag. Ik wil graag meer bewustzijn creëren rond de visie, missie en werking van Oikocredit. Oikocredit wil namelijk niet alleen een investeringsfonds zijn, maar ook een gemeenschap van duurzame investeerders op gang brengen. 

Hoe ben ik bij Oikocredit terecht gekomen? 

Mijn interesse in globale ongelijkheid startte tijdens mijn studies koloniale geschiedenis, waar ik leerde over hoe historische machtsstructuren onze wereld hebben veranderd. Met de ambitie om aan de slag te gaan binnen de internationale solidariteit, studeerde ik in 2021 Cultural Anthropology and DevelopmentStudies bij.  

Vooral het thema landbouw en voedselzekerheid spreken me enorm aan, en ik heb sinds mijn studies veel kunnen bijleren over duurzame landbouw in Azië, Afrika en Latijns-Amerika via stages en een wereldreis. Ik heb bijvoorbeeld al samengewerkt met landbouwers in Rwanda, Tanzania, Oeganda, Colombia en India. Het is dan ook de unieke internationale samenwerking met lokale partners dat Oikocredit zo uniek maakt voor mij. Ik leerde Oikocredit voor het eerst kennen tijdens een stage bij Beyond Chocolate, een Belgisch partnerschap voor duurzame chocolade, waar wij aan bijdragen. Daarnaast ben ik ook enorm geïnteresseerd in financiële inclusie en hernieuwbare energie. Ik sta volledig achter de missie van Oikocredit en ben als jonge vrouw dan ook extra gemotiveerd om mensen te inspireren zich te engageren voor een eerlijke wereld! 

« Terug