Oikocredit ondersteunt digitale financiële diensten in Latijns-Amerika

Oikocredit ondersteunt digitale financiële diensten in Latijns-Amerika

bankingly.png09 mei 2022

Oikocredit is een minderheidsaandeelhouder geworden van Bankingly, een softwareleverancier die de digitalisering van coöperaties, microfinancieringsinstellingen en kleine en middelgrote banken mogelijk maakt.

Oikocredit heeft een minderheidsbelang genomen in Bankingly in een financieringsronde van USD 10 miljoen onder leiding van Dalus Capital. IDB Lab en Sonen Capital namen ook deel aan de financieringsronde. De nieuwe investeerders voegen zich bij bestaande investeerders in Bankingly, zoals Elevar Equity.

Bankingly is opgericht in 2015 en ondersteunt financiële instellingen in opkomende markten bij hun digitale transformatie, waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van klantgerichte digitale kanalen, zoals mobiele apps en transactionele websites.

Tot op heden hebben bijna 100 financiële instellingen in Latijns-Amerika en Afrika zich geabonneerd op Bankingly's software as a service (SaaS) platform, wat neerkomt op meer dan 3,5 miljoen potentiële eindgebruikers voor Bankingly's software.

De nieuwe investeringsronde zal Bankingly in staat stellen uit te breiden naar 25 nieuwe markten, de aanwezigheid in Latijns-Amerika te verdiepen, de ontwikkeling in Afrika te stimuleren en de toegang tot Aziatische markten te vergemakkelijken.

Met deze investering versterkt Oikocredit haar toezegging om financiële inclusie te ondersteunen door te investeren in fintech-bedrijven die de toegang tot financiële diensten voor mensen met lage inkomens vergemakkelijken.

Nicolás Arrosa, Directeur Equity bij Oikocredit: "Bij Oikocredit zijn we verheugd om deze nieuwe samenwerking aan te gaan en de groei van Bankingly te ondersteunen. Wij waren vooral aangetrokken tot de visie van het bedrijf om financiële inclusie voor miljoenen mensen te vergemakkelijken door de digitalisering van relevante financiële diensten. De visie van Bankingly sluit goed aan bij de doelstelling van Oikocredit om de sociale impact van onze investeringen te maximaliseren".

« Terug