Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Compañia Hondureña de Energia Solar, S.A. de C.V. - Zonne-energie voor het Hondurese net

Compañia Hondureña de Energia Solar, S.A. de C.V.

Zonne-energie voor het Hondurese net

Honduras

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Het zonne-energiebedrijf Compañía Hondureña de Energía Solar, SA de CV (COHESSA) is in 2012 opgericht om de zonne-energiecentrale Valle Solar te bouwen in de provincie Nacaome, in het zuiden van Honduras. Honduras is het op één na armste land in Midden-Amerika. De Wereldbank schat dat in 2014 62,8% van de bevolking onder de nationale armoedegrens leefde.

In 2014 heeft COHESSA een overeenkomst  gesloten met het overheidsbedrijf Empresa Nacional de Energía Eléctrica (ENEE) waarin is vastgelegd dat ENEE gedurende 20 jaar afnemer wordt van schone energie van Valle Solarvoor het Hondurese net. Deze energie-overeenkomst maakt onderdeel uit van een bredere strategie die het land minder afhankelijk zal maken van thermische centrales op basis van fossiele brandstoffen. De energie die Valle Solar levert is betrouwbaardere, schoner en minder duur.

Oikocredit investeert 11 miljoen US$ in een project met International Finance Corporation (IFC) van 120 miljoen US$ om Valle Solar te bouwen, uit te rusten en in gebruik te nemen. Deze investering past binnen Oikocredits strategie voor hernieuwbare energie, die zich richt op duurzame investeringen met een grote ontwikkelingsimpact.

Compañía Hondureña de Energía Solar, SA de CV is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF