Mijn Oikocredit - Veiligheidsinstructies

E-mails

Reageer nooit op vermeende e-mails van een van onze ondersteunende organisaties, Oikocredit België of Oikocredit International waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Dit zijn zogenaamde "phishing e-mails" om uw toegangsgegevens te bespioneren. Klik nooit op de adressen, knoppen of bijlagen van dergelijke e-mails.

Anti-virussoftware

Je kunt je eigen apparaat veiliger maken door de beveiligingsinstellingen van je browser en e-mailprogramma's altijd zo hoog mogelijk in te stellen en door antivirussoftware te gebruiken die regelmatig wordt bijgewerkt.

Meer informatie over antivirussoftware vind je op deze pagina van Safe on web.

Daarnaast moet u een firewallprogramma installeren dat voorkomt dat spyware via internet contact maakt met uw apparaat.

Voordat u Mijn Oikocredit opent

Gebruik indien mogelijk geen apparaten van anderen, omdat deze beveiligingslekken kunnen bevatten. Sluit alle browservensters voordat u Mijn Oikocredit start, voer het internetadres van Mijn Oikocredit handmatig in of sla het op als bladwijzer in uw browser en start Mijn Oikocredit vanaf daar.

Tijdens het gebruik van Mijn Oikocredit

Controleer of de website die u bezoekt echt de website van Mijn Oikocredit is en geen "adresmaskerade". Bij het laden van de pagina moet het volgende adres op uw scherm worden weergegeven: https://www.oikocredit.be

Het pictogram naast dit internetadres in het browservenster geeft de beveiligde verbinding aan. Controleer je accounttransacties voor en na gebruik. Alle nieuwe transacties moeten onmiddellijk worden weergegeven.

Zorg er bij het invoeren en overdragen van gegevens voor dat de vereiste invoer zinvol is voor de actie die je wilt ondernemen.

Meld annuleringen en andere onregelmatigheden onmiddellijk bij Oikocredit, telefoon +32 (0)2 213 04 31, e-mail: be@oikocredit.be.

Bij verdenking

Verlaat in geval van verdenking onmiddellijk Mijn Oikocredit en volg in geen geval de gegeven instructies. Informeer Oikocredit onmiddellijk en laat indien nodig uw toegang tot Mijn Oikocredit blokkeren. Contact: Telefoon +32 (0)2 213 04 31, E-mail: be@oikocredit.be.

Als voorzorgsmaatregel kunt u het beste regelmatig uw wachtwoord wijzigen.

Wees voorzichtig met je toegangsgegevens

Bewaar uw wachtwoord nooit op uw apparaat en geef het nooit aan iemand anders. Meld onjuiste invoer onmiddellijk aan Oikocredit.

Verder beveiligingsadvies

Meer actueel veiligheidsadvies vindt u op Safeonweb