"2014 was een jaar van groei en diversificatie" schrijft David Woods, Algemeen Directeur OI.

"2014 was een jaar van groei en diversificatie" schrijft David Woods, Algemeen Directeur OI.

david-in-the-field.jpg08 december 2014

Nu we 2014 bijna gaan afsluiten, is dit een mooi moment om terug te kijken naar de resultaten die we dit jaar behaald hebben en vooruit te blikken op 2015. We hebben een goed jaar gehad en een aantal positieve veranderingen gezien, terwijl we ons onverminderd hebben ingezet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen met lage inkomens.

2014 was voor Oikocredit een jaar van groei en diversificatie. Onze ontwikkelingsfinancieringsportefeuille groeide met 10,5% in de eerste negen maanden van het jaar naar € 653 miljoen. Ook is het aantal medewerkers gegroeid en hebben we geïnvesteerd in de uitbreiding en versterking van onze activiteiten. We hebben een nieuw landbouwteam opgezet om de ontwikkeling van de landbouwsector te kunnen financieren. Het team zal zich met name richten op waardeketens en het bevorderen van landbouwproducten die al van oudsher in bepaalde gebieden verbouwd worden. Tot slot hebben we ook een expert op het gebied van hernieuwbare energie aangetrokken die, samen met onze regionale kantoren, een sterke en duurzame portefeuille gaat opbouwen in deze sector.

In 2015 verwachten we met meer concurrentie en een lage rentestand in Europa en Noord- Amerika te maken te krijgen. Desondanks denken we dat we ons in een goede positie bevinden en onze portefeuille verder zullen uitbreiden, nieuwe producten en sectoren zullen ontwikkelen, en zullen blijven investeren in onze organisatie. Met onze financierignen willen we ook in 2015 microfinancieringsinstellingen en andere ondernemingen blijven versterken om zo samen onze gedeelde sociale missies te kunnen bereiken. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om bij Oikocredit: mensen in gemeenschappen met lage inkomens in staat te stellen een betere toekomst voor zichzelf en hun families te realiseren.

Volgend jaar wordt Oikocredit 40 en we kijken uit naar de viering hiervan tijdens de algemene ledenvergadering in de week van 11 juni in Berlijn. De keuze voor deze stad in ons jubileumjaar is heel symbolisch. Hier gaven onze oprichters in 1974 hun goedkeuring voor de coöperatie die een jaar later onder de naam EDCS in Nederland werd opgericht. Volgend jaar is dus een belangrijk jaar voor ons en ik ben blij dat ik een bijdrage mag leveren aan een nieuw en spannend hoofdstuk in de geschiedenis van Oikocredit.

Met de feestdagen in het vooruitzicht bedank ik u voor uw steun en ik kijk uit naar een nieuw en inspirerend jaar waarin we blijven investeren in mensen.

Met vriendelijke groet,

David Woods, Algemeen Directeur Oikocredit Internationaal

« Terug