Johan Elsen verlaat Oikocredit en zet zijn engagement voor internationale solidariteit verder bij 11.11.11

Johan Elsen verlaat Oikocredit en zet zijn engagement voor internationale solidariteit verder bij 11.11.11

JohanElsen_Oikocredit_2 bijgesneden (3).jpg10 december 2023

De voorbije 10,5 jaar was Johan Elsen de drijvende kracht achter en het gezicht van Oikocredit in België. Begin 2024 zal hij zijn loopbaan verderzetten bij 11.11.11, de Vlaamse koepel van internationale solidariteit. Johan Elsen was eerder werkzaam in directiefuncties bij Oxfam en Licht voor de Wereld. 

Johan vertelt: “Het voorbije decennium heb ik me met hart en ziel mogen inzetten om de missie van Oikocredit in België waar te maken, en zo mee te bouwen aan een rechtvaardigere wereld. Ik ben bijzonder blij om als Directeur Middelen bij 11.11.11 mijn engagement voor meer internationale solidariteit onverminderd te kunnen verderzetten. 

Tegelijk kan ik Oikocredit België met een tevreden gevoel achterlaten. Mede dankzij het warme engagement van de aandeelhouders en de gedreven inzet van mijn collega’s, is het kapitaal dat we kunnen inzetten voor een betere toekomst van achtergestelde doelgroepen in het Zuiden het afgelopen decennium meer dan verdrievoudigd. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn collega’s Margareta en Sien in het Belgisch kantoor met evenveel gedrevenheid Oikocredit verder zullen uitbouwen, en met grote zorg ten dienste zullen blijven staan van de Belgische investeerders. Met de integratie in Oikocredit International kan het team in België ook rekenen op de extra ondersteuning en middelen van de internationale coöperatie.” 

Frederick De Gryse, voorzitter van Oikocredit België vzw: “Johan mag trots zijn op wat hij heeft bereikt als directeur van Oikocredit België. In naam van het bestuur en de aandeelhouders wil ik Johan bedanken voor zijn inzet en toewijding en hem het allerbeste wensen in zijn nieuwe job.  

We zijn ondertussen gestart met het werven van een personeelslid voor de vzw Oikocredit België, want vanaf januari zal de vzw een doorstart maken als ondersteunende vereniging van Oikocredit. Op die manier willen we de verbinding onderhouden tussen de investeerders in België, de internationale coöperatie en de partners in het Zuiden. 

Met alle vragen kan u zoals altijd terecht bij het Belgische Oikocredit-team, per mail be@oikocredit.be of per telefoon 02 213 04 31.

« Terug