Oikocredit investeert in Witti Finances om financiële inclusie in Ivoorkust te ondersteunen

Oikocredit investeert in Witti Finances om financiële inclusie in Ivoorkust te ondersteunen

witti logo1.png31 juli 2023

De lening van € 3 miljoen van Oikocredit zal de Ivoriaanse microfinancieringsinstelling in staat stellen haar financiële diensten uit te breiden en te verbeteren.

Oikocredit, een coöperatie die investeert in sociale impact, gaat een partnerschap aan met Witti Finances in Ivoorkust om de microfinancieringsinstelling te ondersteunen bij het verlenen van financiële diensten aan achtergestelde Ivoriaanse gemeenschappen.

Witti Finances Côte d'Ivoire is gevestigd in Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust, en zet zich in voor financiële inclusie en duurzame ontwikkeling. Het bedrijf zal de lening van Oikocredit gebruiken voor zijn missie om de toegang tot betaalbare en verantwoorde financiële producten en diensten te verbeteren, waaronder leningen, spaarrekeningen, elektronisch bankieren, verzekeringen en financiële educatie voor Ivoriaanse kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en particulieren.

Met deze investering zal Witti Finances, met haar klantgerichte aanpak, diepgaande kennis van de lokale context en toewijding aan het gebruik van innovatieve financiële technologie, haar werk op het gebied van inclusieve financiering in Ivoorkust versnellen, haar productaanbod vergroten en haar technologische infrastructuur verbeteren.

Lees het volledige persbericht (in het engels) hier >

Photo Witti

« Terug