Oikocredit en Ueno bundelen de krachten voor empowerment van Paraguayaanse vrouwen

Oikocredit en Ueno bundelen de krachten voor empowerment van Paraguayaanse vrouwen

Logo 1 Ueno.png22 juni 2023

Een termijnlening van 4,5 miljoen euro van Oikocredit aan Financiera Ueno is bedoeld om microbedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen in Paraguay te steunen die worden geleid door vrouwen.

Financiera Ueno werkt met een digitaal model, ontworpen om particulieren en kleine bedrijven te bedienen. De organisatie zet zich in voor de duurzame ontwikkeling van haar klanten en wil bijdragen aan de economie van Paraguay door waarde te creëren via een eenvoudige en transparante aanpak.

Ueno zal de financiering van Oikocredit gebruiken om door vrouwen geleide micro-, kleine en middelgrote ondernemingen te helpen kansen te krijgen, hun ambities te verwezenlijken en een blijvende positieve verandering in het leven van vrouwen mogelijk te maken.

Financiera Ueno ging in februari 2022 van start, na goedkeuring door de Centrale Bank van Paraguay van de aankoop van Financiera El Comercio door Grupo Vázquez, die de meerderheidsaandeelhouder en controlerende aandeelhouder van Ueno werd.

Carolina de Bestard, directeur van Ueno: "Ueno en Oikocredit delen dezelfde filosofie over financiële inclusie en streven ernaar om investeringen te genereren die een positieve impact hebben op de samenleving. Ueno is opgericht om de kloof tussen droom en werkelijkheid te overbruggen en stelt een grondige transformatie van traditionele bankdiensten voor met een nieuw digitaal bankmodel; Ueno bevestigt opnieuw haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van de nationale economie en ondersteunt de groei van kmo's."

Cynthia Gómez, Senior Investment Officer bij Oikocredit: "Oikocredit investeert al meer dan 15 jaar in Paraguay en streeft ernaar samen te werken met organisaties die zich inzetten voor financiële inclusie en de groei van micro-ondernemers en kmo's bevorderen, waardoor duurzame werkgelegenheid wordt gecreëerd. We zijn verheugd dat we deze nieuwe lening aan Ueno kunnen verstrekken, die niet alleen de ondernemersgeest van Paraguayaanse vrouwen ondersteunt, maar ook bijdraagt aan het versterken van de sociale impact van de gemeenschappen die door Oikocredit worden ondersteund... "

Lees hier het volledige persbericht (in het Engels): Oikocredit and Ueno join forces to promote Paraguayan women’s empowerment - Oikocredit International

« Terug