Oikocredit investeert 5 miljoen dollar in Yellow om zonne-energie in Afrika te ondersteunen

Oikocredit investeert 5 miljoen dollar in Yellow om zonne-energie in Afrika te ondersteunen

Yellow_logo.jpg31 januari 2023

789 miljoen mensen - voornamelijk in het gebied ten zuiden van de Sahara - leven zonder toegang tot elektriciteit, en honderden miljoenen anderen hebben slechts toegang tot zeer beperkte of onbetrouwbare elektriciteit. In veel rurale gebieden maken mensen gebruik van kerosine om hun huizen te verlichten. Dit is brandgevaarlijk en brengt gezondheids- en milieuproblemen met zich mee. Ieder jaar zijn er duizenden gevallen van branden die worden veroorzaakt door kerosinelampen. Daarnaast is kerosine ook duur. Maar wat doe je als er geen andere optie beschikbaar is?

Off-grid zonne-energiepanelen kunnen kerosine vervangen als bron van energie. Dit zorgt voor minder gezondheids- en milieuproblemen doordat de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk minder wordt. Yellow is een leverancier van pay-as-you-go off-grid zonne-energievoorzieningen en apparaten in Sub-Sahara Afrika. Met deze lening wil Yellow tienduizenden huishoudens met lage inkomens in Malawi, Rwanda, Oeganda en Zambia toegang bieden tot schone energie.

Yellow is sinds 2018 een pionier op het gebied van zonne-energievoorzieningen voor gemeenschappen met een laag inkomen. Het bedrijf heeft ondertussen al meer dan 300.000 apparaten verkocht. Dit heeft ervoor gezorgd dat meer dan 1.500.000 mensen toegang hebben tot schone energie en er zijn economische kansen geboden aan meer dan 1.200 mensen die als vertegenwoordiger werken.

Door te investeren in duurzame energie creëert Oikocredit grote sociale impact voor mensen met een laag inkomen in Afrika. Toegang tot duurzame energie helpt huishoudens om hun levensomstandigheden te verbeteren, hun inkomsten te verhogen en een waardiger leven te leiden. Dankzij een duurzame energiebron hoeven huishoudens niet meer ’s avonds in het donker te leven, kunnen ze werken of studeren en kunnen velen ook hun winkel open houden, waardoor ze meer omzet kunnen maken.

Meer lezen over Oikocredit en duurzame energie >

« Terug