Oikocredit investeert in Fundación Génesis Empresarial, de grootste microfinancieringsinstelling van Guatemala

Oikocredit investeert in Fundación Génesis Empresarial, de grootste microfinancieringsinstelling van Guatemala

Genesis Empresarial20 oktober 2021

Deze stabiele en succesvolle microfinancieringsinstelling in Centraal-Amerika verstrekt microfinanciering en opleiding om in plattelandsgebieden het leven van mensen met lage inkomens en hun gezinnen te verbeteren.

De nieuwste investering van Oikocredit in Guatemala ondersteunt het werk van Fundación Génesis Empresarial met meer dan 216.000 klanten in het hele land, van wie meer dan 40% onder de armoedegrens leeft. De meerderheid van hun klanten zijn vrouwen (76%) en wonen in plattelandsgebieden (70%). In een land waar veel mensen te maken hebben met economische crises en milieurampen, heeft Génesis Empresarial een sterke staat van dienst als het gaat om het verstrekken van leningen voor micro- en kleine ondernemingen en huishoudelijke behoeften. De MFI geeft ook opleidingen in bedrijfsontwikkeling en financiële kennis, empowerment van vrouwen en gezondheidseducatie.

Alexandra van den Brule, Oikocredit Investment Officer voor Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, zegt hierover: "We zijn verheugd over de verlenging van ons partnerschap met Fundación Génesis Empresarial, een van de grootste MFI's in Midden-Amerika en een die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van Guatemala en tegelijkertijd een grotere sociale impact creëert in de gemeenschappen waarvoor we werken."

Lees het volledige persbericht hier (in het Engels)

« Terug