Oikocredit investeert 1,6 miljoen euro in Comafruits om de mangowaardeketen in Mali te ondersteunen

Oikocredit investeert 1,6 miljoen euro in Comafruits om de mangowaardeketen in Mali te ondersteunen

mango03 augustus 2021

De lening aan het mangoverwerkingsbedrijf zal tot 500 banen veiligstellen en het werk van 3.000 mangoboeren in Zuid-Mali ondersteunen

De lening van Oikocredit aan Comafruits zal het bedrijf helpen bij de aankoop van verse mango's, verpakkingsmateriaal en apparatuur voor de verwerking en export van mangoproducten. De lening zal Comafruits ook helpen bij het uitbreiden van het netwerk van leveranciers van kleine boeren en het versterken van de relaties met internationale afnemers.

Comafruits is biologisch gecertificeerd (Ecocert) en Rainforest Alliance-gecertificeerd en verbetert actief de levensomstandigheden van meer dan 3.000 mangoboeren en hun gezinnen. Het bedrijf investeert in de verbetering van de infrastructuur van de lokale gemeenschap en biedt hoognodige permanente en seizoensgebonden werkgelegenheid.

Yves Komaclo, investeringsmanager van Oikocredit voor West-Afrika, zegt: "We zijn verheugd Comafruits te kunnen steunen. Onze samenwerking helpt boeren, die anders een groot deel van hun productie verloren zouden zien gaan, een afzetmarkt te behouden. Het zal ook de efficiëntie en exportcapaciteit van Comafruits vergroten. We zijn erg blij dat we onze sociale impact in de lokale gemeenschappen in Mali kunnen verbeteren.

Het volledige persbericht lees je hier >

« Terug