PowerGen werkt samen met Oikocredit en anderen om 55.000 mensen op het platteland van Nigeria te voorzien van elektriciteit

PowerGen werkt samen met Oikocredit en anderen om 55.000 mensen op het platteland van Nigeria te voorzien van elektriciteit

Powergen_Portfolio.png22 juli 2021

De elektriciteit zal worden geleverd door 28 systemen voor distributed renewable energy (DRE, of gedistribueerde hernieuwbare energie), ontworpen als minigrids op zonne-energie en batterijen.

PowerGen kan rekenen op langlopende projectfinanciering van CrossBoundary Energy Access om 55.000 mensen op het platteland van Nigeria aan te sluiten op elektriciteit. De projectfinanciering wordt verstrekt door Oikocredit, Triodos Investment Management (Triodos IM) en EDFI ElectriFI (het door de EU gefinancierde Electrification Financing Initiative). PowerGen is de toonaangevende ontwikkelaar van decentrale on-grid en off-grid energie in Afrika.

Nigeria is de grootste economie van Afrika, maar heeft te kampen met een slechte toegang tot energie, vooral in plattelandsgebieden, waar slechts 25% van de mensen toegang heeft tot elektriciteit. Hierdoor zijn velen aangewezen op fossiele brandstoffen, zoals dieselgeneratoren en kerosine. Het resultaat is een slechte luchtkwaliteit, uitstoot van broeikasgassen en geluidsoverlast, wat een belasting vormt voor de gezondheid van plattelandsbewoners die al in de marge van de samenleving leven.

De DRE-systemen zullen schone, betrouwbare elektriciteit leveren aan 55.000 mensen en zullen jaarlijks meer dan 2.000 MT CO2e verminderen, wat gelijk staat met het van de weg halen van 500 auto's per jaar. De dienstverlening van PowerGen stelt gemeenschappen verder in staat om de lokale economische activiteit te vergroten door de elektriciteitskosten te verlagen en de toegang tot energie voor productieve doeleinden te verbeteren. Zo kunnen landbouwbedrijven hun elektrische apparatuur beter gebruiken, zoals lasmachines en elektrische kooktoestellen, en wordt elektrische mobiliteit mogelijk. Deze voordelen zijn van cruciaal belang nu mensen met een laag inkomen de economische crisis als gevolg van de Covid-19 pandemie het hoofd moeten bieden.

James Todd, Renewable Energy Investment Officer van Oikocredit, zei: "We zijn er bijzonder trots op samen te werken met PowerGen, Triodos IM, EDFI ElectriFI en CBEA, die vooroplopen in innovatieve oplossingen voor de toegang tot energie op het platteland. Minigrids voor hernieuwbare energie hebben een enorm potentieel om veilige, schone en betrouwbare energie te leveren aan miljoenen mensen die momenteel in energiearmoede leven. Dit partnerschap zal het productieve gebruik van elektriciteit ondersteunen en op zijn beurt de fundamentele ontwikkeling in plattelandsgemeenschappen stimuleren. Dit project, dat ten goede komt aan 55.000 mensen, vormt een belangrijk onderdeel van ons langetermijnengagement om toonaangevende minigrids-ontwikkelaars in heel Afrika te ondersteunen en tegelijkertijd een grotere sociale impact te realiseren in de gemeenschappen die wij bedienen."

Lees hier het volledige persbericht (in het Engels) >

« Terug