Avanti Finance, een Indiase fintech, haalt US$26 miljoen op in Serie A-financieringsronde geleid door Oikocredit en anderen

Avanti Finance, een Indiase fintech, haalt US$26 miljoen op in Serie A-financieringsronde geleid door Oikocredit en anderen

logo avanti.jpg08 april 2021

De investering van social impact investeerder Oikocredit in Avanti Finance zal helpen om sneller krediet te verstrekken en andere financiële producten beschikbaar te stellen aan 100 miljoen huishoudens in India die niet of onvoldoende toegang hebben tot financiële dienstverlening.

Het Indiase fintechbedrijf Avanti Finance (Avanti) heeft US$26 miljoen aan leningen en kapitaal opgehaald van Oikocredit, de Bill and Melinda Gates Foundation, Nomura en het familiekantoor van Pratul Shroff.

Avanti zal de fondsen gebruiken om verder te investeren in haar platform voor digitale technologie en om haar cashloze aanpak uit te breiden zodat de mensen zonder bank in India bereikt kunnen worden. Avanti werkt samen met diverse organisaties die sterk geworteld zijn in de lokale gemeenschappen, met als doel lokale producten aan te bieden die gericht zijn op een duurzaam levensonderhoud. Avanti begrijpt dat duurzame impact op huishoudens met lage inkomens kan worden bereikt door de economische zelfstandigheid van vrouwen te vergroten. Op dit moment bestaat de groep gebruikers van Avanti voor meer dan 75% uit vrouwen.

Rahul Gupta, CEO van Avanti Finance: "We zijn verheugd dat onze investeerders zich aansluiten bij Avanti's missie om betaalbare financiële diensten te creëren en financiële inclusie over heel India uit te breiden. Ons diepgaande technologieplatform, in combinatie met ons partnerecosysteem, is ontworpen voor schaalbaarheid en duurzaamheid met de visie om 100 miljoen huishoudens te voorzien van financiële middelen."

Lees het volledige persbericht hier (in het Engels) >

« Terug