Oikocredit investeert 2,3 miljoen euro in Fin'Elle om vrouwelijke ondernemers in Ivoorkust te steunen

Oikocredit investeert 2,3 miljoen euro in Fin'Elle om vrouwelijke ondernemers in Ivoorkust te steunen

logo.jpg24 juni 2021

Met de steun van Oikocredit aan Fin'Elle zullen micro- en mesokredieten worden verstrekt aan 10.000 huishoudens in Ivoorkust.

Oikocredit heeft een lening van 2,3 miljoen euro verstrekt aan Fin'Elle, een onderdeel van de Cofina-groep (Compagnie Financière Africaine). Fin'Elle is een microfinancieringsinstelling (MFI) die zich richt op het versterken van de positie van vrouwelijke ondernemers door het verstrekken van micro- en mesokredieten aan kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Ivoorkust die eigendom zijn van vrouwen. Als jongste dochteronderneming van Cofina is Fin'Elle erin geslaagd om in amper 2 jaar tijd de 9e microfinancieringsinstelling van de 45 in Ivoorkust te worden.

De mesofinancieringsproducten van Fin'Elle beantwoorden aan de behoeften van KMO's die een lening nodig hebben, maar die te klein zijn voor commerciële banken en te groot voor MFI's.

Naast de lening zal Oikocredit Fin'Elle technische ondersteuning bieden om de financiële kennis van vrouwen te verbeteren en te zorgen voor meer financiële inclusie in Ivoorkust.

Kady Traoré, algemeen directeur van Fin'Elle, zegt: "Fin'Elle is erg blij met het vertrouwen en de steun van Oikocredit. Deze kredietlijn van 2,3 miljoen euro zal ons in staat stellen ons beleid voor de financiering van vrouwelijke ondernemers versneld uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat dit het begin is van een geweldige samenwerking met Oikocredit, dat voortdurend blijk geeft van zijn belangstelling voor gendergelijkheid en sociale integratie.

Cedrick Montetcho, Regional Investment Manager bij Oikocredit, zei: "We zijn er trots op dat we de eerste internationale kredietverlener zijn die Fin'Elle financiert. We kijken ernaar uit om Fin'Elle te voorzien van capaciteitsopbouw en technische ondersteuning om hen te helpen een grotere sociale impact te bereiken onder vrouwelijke ondernemers".

Voor meer informatie over Fin'Elle: http://www.fin-elle.com/ 

« Terug