De Uganda Microcredit Foundation

De Uganda Microcredit Foundation

UMF-UG-24.jpg02 september 2019

In Uganda steunt Oikocredit de Uganda Microcredit Foundation, een stichting die aan ondernemende vrouwen toegang tot financiering biedt. De stichting richtte ook een school op: the New Africa Education Centre.

The New Africa Education Centre is een privé basisschool met ruimte voor begaafde maar kansarme kinderen, waarvan de families de schoolgelden niet kunnen betalen. De kinderen krijgen ook een gratis maaltijd op school.

Met 172 leerlingen in 2013, 300 in 2014 en 428 in 2015 heeft de school zich snel kunnen ontwikkelen dankzij een lening van de Uganda Microcredit Foundation. “Zonder deze lening zouden onze kinderen nu ondermaats les krijgen onder een mangoboom.”, aldus dhr. Matovu, oprichter van de school.

De school heeft ondertussen ook een zeer goede reputatie opgebouwd : leerlingen komen er zelfs vanuit Zuid-Soedan, Rwanda en Kampala studeren.

De onderwijsmethodes op deze school stimuleren de intellectuele, spirituele en fysische ontwikkeling van de leerlingen veel sterker dan wat doorgaans in het staatsonderwijs het geval is, waar het vaak ontbreekt aan elementaire creativiteit.

« Terug