Lente: lokale partners in de bloemetjes

Lente: lokale partners in de bloemetjes

Paulino (Colombia)dinsdag 03 april 2018

Het gefluit van vogels, een uur langer licht en de bloesems die ontspringen uit kronkelende twijgjes: de lente sluipt het land binnen! Om samen met jullie het nieuwe seizoen in geuren en kleuren te vieren, stelden we een fotoalbum samen van lokale partners die elke dag (letterlijk) in de bloemetjes staan.

Klik op de afbeelding voor achtergrondinformatie:
Paulino is een koffie- en bloementeler van Colombia. 3,5 hectares van zijn grond zijn bestemd voor koffieplantages en 1 hectare staat vol kleurrijke bloemen.Maria (Ecuador) heeft samen met haar man Jose en hun kinderen een grote serre vol organisch geteelde anjers. Silvia (Uruguay) startte in 1997 haar eigen kinderopvang, toch zit het kweken van bloemen in haar bloed en heeft ze samen met haar man en schoonvader een bloemenkwekerij.

Donata (Bolivia) is een van de werknemers van de bloementeler Ernesto Arroyo. Ernesto startte het bloemenbedrijf 15 jaar geleden en heeft nu een oppervlakte van 1000m² dat volstaat met anjers.Herminio (Argentinië) staat tussen de fruitbloesems. Hij teelt onder andere peren, appels en pruimen, en heeft een totale productie van 1200 ton fruit per jaar.Merlita uit de Filipijnen teelt en verkoopt al sinds 15 jaar bougainvillea en bonsai boompjes.


« Terug