250 euro = 3 jaar lang duurzame energie voor 1 gezin

Laat ze maar stikken!

Investeer nu online!
Investeer nu online!

De campagne

Elk jaar wil Oikocredit opnieuw wereldwijd 5.000 families in het Zuiden laten stikken!

Net zoals Helen uit Ghana op onze campagnefoto. Zij kan in haar naaiatelier kleren stikken dankzij de investeringen van Oikocredit in hernieuwbare energie. Haar verhaal lees je hieronder. Zo laten wij Helen en miljoenen anderen in het Zuiden (niet) stikken: we maken het mogelijk dat zij in goede omstandigheden kunnen leven en werken en laten hen niet stikken in luchtvervuiling die veroorzaakt wordt door het gebruik van fossiele brandstoffen.

Oikocredit en hernieuwbare energie
Oikocredit en hernieuwbare energie

Laat jij hen ook (niet) stikken?

Wij kunnen onze droom enkel waarmaken dankzij jouw belegging. Concreet kan je met een belegging van 250 euro 3 jaar lang op een duurzame manier licht en elektriciteit brengen in het huis van één gezin. Met 1.000 euro zijn dat al vier gezinnen! In landen waar de zon het hele jaar lang ondergaat om 18 uur, maakt dat een wereld van verschil: kinderen kunnen ongehinderd hun huiswerk maken na schooltijd terwijl hun ouders gezond en comfortabel kunnen werken en het huishouden doen.

3 goede redenen om te beleggen
3 goede redenen om te beleggen

Oikocredit laat Helen stikken

Helen heeft een naaiatelier in een klein dorpje in Ghana. Gelukkig heeft ze heel veel werk, maar tot voor kort was ze verplicht te stoppen met haar stikwerk wanneer het donker werd, want elektriciteit is er niet. Soms werkte ze toch door bij een petroleumlamp, maar dat was slecht voor haar gezondheid én voor de kwaliteit van haar werk...

Lees hier hoe Oikocredit Helen laat stikken
Lees hier hoe Oikocredit Helen laat stikken

Investeer nu online

Volg ons op: