Oikocredit laat ze stikken!

Helen_Website-Home-Banner_Campagne2.pngwoensdag 28 juni 2017

‘Laat ze maar stikken!’ Zo heet de nieuwe campagne van Oikocredit België. En dat mag je letterlijk nemen. Kijk maar naar Helen op onze campagnefoto. Zij kan in haar naaiatelier in Ghana kleren stikken dankzij de investeringen van Oikocredit in hernieuwbare energie. Directeur Johan Elsen bracht begin juni persoonlijk een bezoek aan haar atelier in Ghana.Johan Elsen op bezoek in het naaiatelier van Helen


Helen heeft sinds een jaar twee leermeisjes in dienst, Dora en Veronika. Gelukkig hebben ze heel veel werk, maar tot voor kort waren ze verplicht te stoppen met hun stikwerk wanneer het donker werd, want elektriciteit is er niet. Soms werkten ze toch door bij een petroleumlamp, maar dat was slecht voor hun gezondheid én voor de kwaliteit van hun werk. Tot er in het voorjaar van 2017 een energiepakket geïnstalleerd werd van PEG, een partner van Oikocredit die gedecentraliseerde energieoplossingen levert aan achtergestelde huishoudens en zelfstandigen via een assortiment van zonne-energieproducten. Op het dak van het atelier ligt nu een zonnepaneel dat elektriciteit levert aan de lampen en ventilator. Helen: “Nu kan ik meer klanten stipt bedienen, omdat we kunnen doorwerken wanneer het donker wordt. Gedaan met de ongezonde walm van de petroleumlampen. Bovendien is deze zonne-energie goedkoper dan de petroleum, én we hebben nu ook een radio op zonne-energie: dat maakt ons naaiwerk des te aangenamer!”En zij zijn niet de enigen: met hun oplossingen heeft PEG een positieve impact op het leven van vele honderdduizenden mensen in West-Afrika.

Meer weten over hoe Oikocredit dit jaar 5.000 families in ontwikkelingslanden wil laten stikken? Neem een kijkje op onze campagnepagina!

 

 

« Terug