Nieuws van Oikocredit
Oikocredit België
Nieuwsbrief augustus 2023

Sociale impact door wereldwijde samenwerking

In een steeds veranderende wereld, blijft Oikocredit stappen zetten om de levens van gemeenschappen met lage inkomens te verbeteren. Tijdens onze recente Algemene Vergadering onderstreepten we onze inzet voor wereldwijde samenwerking. De presentaties kan je op onze website downloaden

In deze nieuwsbrief lees je verschillende succesverhalen, zoals ons langdurig partnerschap met de Keniaanse coöperatie Unaitas en de innovatieve inspanningen van onze Haïtiaanse partner Fonkoze op het gebied van gemeenschapsgezondheidszorg. Deze verhalen illustreren onze vastberadenheid om positieve verandering teweeg te brengen.

Wil je de werking van Oikocredit van dichtbij mee beleven? Dan is Oikocredit Journeys misschien iets voor jou. Lees hieronder verder over de 2 reizen voor investeerders die op het programma staan.

Verder delen we inzichten over het bevorderen van de economische zelfredzaamheid van vrouwen en de vooruitgang in Q1 2023.

Sluit je bij ons aan om veerkracht te blijven stimuleren en te bouwen aan een betere, inclusieve toekomst voor iedereen.

Veel leesplezier!   
Het team van Oikocredit België 

 

Oikocredit Journeys, een uitzonderlijke kans voor investeerders van Oikocredit

Wil je de werking van Oikocredit van dichtbij meebeleven? Wil je beter begrijpen hoe onze initiatieven levens en gemeenschappen veranderen? Wil je graag nieuwe contacten leggen met gelijkgestemden? Oikocredit Journeys heeft voor investeerders van Oikocredit twee verschillende reizen op het programma:

  • Een mountainbiketocht in Kenia van 14 tot 22 april 2024
  • Een koffiereis in Peru van 12 tot 21 mei 2024.

Elke reis biedt de kans om de impact van het werk van Oikocredit en onze partners te zien en om een beter begrip te krijgen van hoe investeringen kunnen leiden tot levensveranderende transformaties. Voor meer gedetailleerde informatie, en om je interesse in deelname kenbaar te maken, surf naar de website van Oikocredit Internationaal: 

www.oikocredit.coop/journeys >

 

Unaitas: al 30 jaar impactbelegger met succes

In Kenia werkt Oikocredit al 30 jaar samen met partner Unaitas. Hun impact is groot: alleen al sinds de coronapandemie heeft Unaitas meer dan 5.000 kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) en meer dan 50.000 particulieren in de landbouw en andere sectoren geholpen. Unaitas viert 30 jaar impactbeleggen en Oikocredit viert mee.

Lees het volledige artikel over Unaitas>
 

Award-winnende Fonkoze brengt gezondheidszorg en hoop naar Haïtiaanse gemeenschappen met een laag inkomen

In 2021 won Oikocredits Haïtiaanse microfinancieringspartner Fonkoze de Europese Microfinance Award en kreeg € 100.000 voor haar initiatief op het gebied van gezondheidszorg voor gemeenschappen. In het jaarverslag van Fonkoze lezen we dat dit prijzengeld goed besteed wordt om de gezondheidszorg in een aantal van de meest geïsoleerde delen van het platteland van Haïti verder te verbeteren.

Fonkoze is zowel een microfinancieringsinstelling als een non-profit organisatie voor gezondheidszorg en plattelandsontwikkeling. In dit artikel lees je over de uitdagingen en successen van deze Oikocredit-partner in een van de armste landen ter wereld. 

Lees meer over Fonkoze >
 
Caption text

Adama Bah: "Wanneer vrouwen leiding geven, verbeteren de bedrijfsprestaties"

Adama Bah, Oikocredits Social Performance Analist, is recent geïnterviewd door FinDev Gateway, een kennisplatform dat zich focust op inclusieve financiering. In het interview besprak Adama de rol van Oikocredit bij het bevorderen van genderdiversiteit en leiderschap van vrouwen in de financiële sector en hoe onderzoek de positieve effecten van genderdiversiteit op financiële en commerciële prestaties aantoont.

Lees het interview met Adama >
 

Feiten en cijfers voor Q1 2023

Oikocredit publiceert elk kwartaal de belangrijkste feiten en cijfers. Lees hier de kerncijfers en aanvullende achtergrondinformatie over de ontwikkelingen in het eerste kwartaal van 2023.

Kwartaalbericht Q1 2023: Een positieve start van het jaar >
 

Vertel over Oikocredit

We horen vaak van onze aandeelhouders dat ze nog nooit van Oikocredit hadden gehoord, totdat een familielid of iemand uit de buurt er over vertelde. De kracht van een persoonlijk verhaal is enorm als het gaat om het inspireren van anderen. 

Help ons om Oikocredit bekend te maken in uw omgeving: vertel uw familie en vrienden over Oikocredit en de impact die we samen creëren op sociaal én ecologisch vlak. Elke investering, klein of groot is welkom om mensen met een laag inkomen kansen te geven om hun levenskwaliteit te verbeteren. 

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je een presentatie organiseren met een spreker van Oikocredit? Aarzel niet ons te contacteren!

 

Ons werk met onze partners wordt onverminderd voortgezet. Investeer vandaag nog om dit te financieren!

Ben je nog geen aandeelhouder? Start hier met beleggen. 

Je belegging verhogen? Schrijf het gewenst bijkomend bedrag over op de rekening van Oikocredit België BE76 5230 8075 4595 (Triodos), met je naam in de vrije mededeling.

Wil je Oikocredit opnemen in jouw testament?
In dat geval blijft jouw geld ook na jouw overlijden duurzaam geïnvesteerd in de projecten van Oikocredit. Wil je hierover graag meer informatie?
Contacteer Johan Elsen op 02 213 04 86 of jelsen@oikocredit.be.

Voor al je administratieve vragen kan je, zoals steeds, terecht op be@oikocredit.be, of bij Margareta Van den Eynde elke voormiddag op het nummer 02 213 04 31.

 
Volg ons:

Oikocredit-be • Huidevettersstraat 165 • 1000 Brussel • België
T: 02 213 04 31 • be@oikocredit.be