Nieuws van Oikocredit
Oikocredit België
Nieuwsbrief februari 2023

Een nieuw begin, maar dezelfde missie: positieve sociale impact

Het hele team van Oikocredit wenst jullie het allerbeste voor 2024. Moge dit nieuwe jaar zoveel mogelijk voldoening en impact brengen.

In deze eerste nieuwsbrief van 2024 berichten we over een nieuw hoofdstuk voor Oikocredit in België, nu de overgang naar het nieuwe kapitaalwervingsmodel in België afgerond werd. Daarbij blijft onze missie en onze toewijding voor het maken van positieve impact onveranderd. Onze ambities voor 2024 zijn doordrenkt van enthousiasme en hernieuwde vastberadenheid om financiële inclusie te bevorderen, landbouwers te ondersteunen en hernieuwbare energie te financieren. Of in breder perspectief: om kansarme gemeenschappen te ondersteunen. 

Verder lees je onder andere dat onze coöperatie als antwoord op de dringende noodzaak om klimaatverandering aan te pakken, zich op middellange termijn geëngageerd heeft om de energiekloof in Afrika ten zuiden van de Sahara te verkleinen door USD 26,5 miljoen te investeren in infrastructuur voor hernieuwbare energie, een initiatief dat werd toegejuicht door Bill Clinton ten tijde van de aankondiging in New York.

Tot slot lees je inspirerende voorbeelden van de impact die investeringen in Oikocredit creëren en ontdek je verhalen van onze eindklanten.

Veel leesplezier!
Het Oikocredit België team

 
Mirjam 't Lam

Onze beste wensen

Aan het begin van 2024 spreekt Mirjam 't Lam, directeur van Oikocredit, haar vertrouwen uit in de toekomst en ze prijst de manier waarop de coöperatie de uitdagingen van 2023 heeft overwonnen. Ze benadrukt de succesvolle overgang naar een nieuwe strategie en de transformatie naar een nieuw kapitaalwervingsmodel.
"De manier waarop onze coöperatie verandering heeft omarmd in 2023 geeft mij vertrouwen voor 2024."

Lees de wensen voor 2024 van Mirjam 't Lam >
 

Rechtstreeks investeren in participaties van Oikocredit

Oikocredit heeft het overgangsproces naar een nieuw kapitaalwervingsmodel in België voltooid. Particulieren en organisaties in België kunnen nu rechtstreeks investeren in participaties van de internationale coöperatie.

Lees het artikel >
 

5% belastingvermindering

Oikocredit-be cvso was een ontwikkelingsfonds dat is goedgekeurd volgens de Belgische en Europese regelgeving, en Oikocredit Internationaal heeft van de minister van Financiën in België ook de erkenning als ontwikkelingsfonds ontvangen. Dit betekent dat ook in het nieuwe model een investering in participaties de investeerder onder bepaalde voorwaarden recht geeft op een belastingvermindering van 5% van het geïnvesteerde bedrag.

Lees meer >
 

USD 26,5 miljoen om de energiekloof in Afrika bezuiden de Sahara te overbruggen

Oikocredit zal de komende vier jaar USD 26,5 miljoen investeren in duurzame energie-infrastructuur in gemeenschappen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Het geld is bestemd voor energieopwekking en apparatuur voor productief gebruik, zoals molens, drogers, koelhuizen, slimme irrigatiesystemen, wateropslagsystemen en e-mobiliteitsoplossingen.

Ontdek ons engagement >
 
Oikocredit Live

Noteer in je agenda: 14 maart, 18u - Oikocredit Live

Duik in de toekomst van sociale gelijkheid met Oikocredit Live! Vergezel ons op donderdag 14 maart 2024, van 18.00 tot 19.15 uur. Ontdek de genderdynamiek in inclusieve financiering, perspectieven voor capaciteitsopbouw en Mude's emancipatietraject in de Dominicaanse Republiek. Mis de kans niet om deel te nemen aan dit gesprek!

Meer informatie en de link om je in te schrijven volgen later! Stay tuned.

 

Oikocredit breidt haar ondersteunings- en coachingprogramma voor landbouwers uit

Het versterken van onze betrokkenheid bij kleinschalige boeren is essentieel om hun veerkracht en aanpassingsvermogen aan klimaatrisico's te verbeteren. Samen met partners als Unaitas en Inclusive Guarantee implementeren we innovatieve strategieën om de hele agrarische waardeketen te verbeteren en zo de nationale economie te stimuleren.

Lees ons artikel >
 

Een bezoek aan India om begunstigden van Oikocredit te ontmoeten

Tijdens een recente reis naar India hebben we vrouwelijke micro-ondernemers ontmoet die via de partners van Oikocredit een lening hebben gekregen. Deze getuigenissen onderstrepen het onmiskenbare effect van microkrediet op de empowerment van vrouwen en de economische ontwikkeling van gemeenschappen.

Ontdek ervaringen van tijdens de bezoeken in India >
 

Ons werk met onze partners wordt onverminderd voortgezet. Investeer vandaag nog om dit te financieren!

Ben je nog geen aandeelhouder? Start hier met investeren. 

Je investering verhogen? Schrijf het gewenst bijkomend bedrag over op de rekening van Oikocredit EDCS U.A., IBAN : NL48 INGB 0661 5193 68, BIC : INGBNL2A, met je investerignsnummer in de vrije mededeling.

Door een overschrijving uit te voeren naar onze bankrekening, dient u een uitgifteverzoek in zoals beschreven in de participatievoorwaarden en bevestigt u dat u de kans heeft gehad om de participatievoorwaarden, het prospectus en andere belangrijke informatie te lezen, beschikbaar op onze website www.oikocredit.be/essentiële-informatie, waarin onder meer de risico's zijn omschreven. Het aantal participaties dat u ontvangt voor het bedrag dat u overmaakt, wordt berekend in overeenstemming met de participatievoorwaarden.

 
Volg ons:

Oikocredit, Ecumenical Development Cooperative Society U.A. - Zetel: Berkenweg 7, 3818 LA Amersfoort, Nederland
Nederlands Handelsregister Nr. 31020744 – Rekeningnummer: NL48 INGB 0661 5193 68
Kantoor België: Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel - +32 (0)2 213 04 31 - www.oikocredit.be – be@oikocredit.be