Oikocredit en de duurzame ontwikkelingsdoelen

Oikocredit draagt bij tot de wereldwijde strijd tegen armoede door onder meer haar acties op het vlak van financiële inclusie, sociale financiële dienstverlening en toegang tot elektriciteit voor kansengroepen in ontwikkelingslanden.

Oikocredit financiert duurzame landbouwprojecten en fair trade organisaties in het Zuiden, en levert daarmee een reële bijdrage in de wereldwijde strijd tegen honger.

De primaire doelgroep van Oikocredit zijn kansarme vrouwen en meisjes uit rurale gebieden. Via sociale investeringsprogramma’s bouwen we mee aan een grotere gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Oikocredit investeert fors in hernieuwbare energie projecten voor kansarmen in het Zuiden. Dit is ook de komende jaren de belangrijkste groeisector voor Oikocredit. 

Met haar kernactiviteiten – microfinanciering, sociale investering en financiële inclusie voor kansengroepen in ontwikkelingslanden, draagt Oikocredit haar steentje bij tot werkgelegenheid en socio-economische ontwikkeling wereldwijd.

Door grootschalig te investeren in projecten van 100% hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden, engageert Oikocredit zich ten volle in de strijd tegen de klimaatverandering.

Oikocredit bouwt aan een sterk netwerk van organisaties, bedrijven en particulieren om via gezamenlijke inzet van financiële middelen en know how bovenstaande doelstellingen te realiseren.