Oikocredit België zoekt quizmasters / standhouders voor het najaar – Gent en omstreken

Oikocredit heeft sinds maart 2018 een interactieve stand, opgebouwd rond het campagnebeeld dat je ook op onze website vindt.

Het opzet van de stand is dat we deelnemen aan evenementen van verwante organisaties, zoals Natuurpunt of Energent. En mensen aanspreken om deel te nemen aan een quiz. Een quiz aangepast aan het publiek van het evenement: voor een cadeaubeurs van een Wereldwinkel ligt de focus op FairTrade, bij Natuurpunt gaan de vragen eerder over duurzame energie. Door deze vragen leren de deelnemers ook de werking van Oikocredit beter kennen, de impact die we willen realiseren. Een quiz met een ludiek kantje want als je een correct antwoord geeft op het aanraakscherm, begint de naaimachine te stikken.

En sinds maart van dit jaar is er een tweede stand rond het thema van fairtrade cacao.

In een kort filmpje op ons Youtube kanaal krijg je een beter beeld van beide standen

Deze ludieke insteek maakt het makkelijker om geïnteresseerden aan te spreken. Wat we willen bereiken is de naambekendheid van Oikocredit vergroten en mensen die interesse tonen vragen we om hun mailadres te noteren zodat we ze gerichter kunnen informeren.

Deze standen zijn een eerste opstap om de ambitie van Oikocredit te verwezenlijken: meer naambekendheid. In de hoop om meer aandeelhouders aan te trekken en ook meer werkingskapitaal. Ten voordele van onze partners in het Zuiden.

In het najaar plannen we om weer aanwezig te zijn op een aantal evenementen:

  • Casa del Mundo in Aalst op zondag 1 september
  • Biomarkt in Deinze op zondag 22 sep
  • Boekenbeurs van Natuurpunt in Gentbrugge op zondag 6 oktober
  • Eco-markt Ugent in de Ufo, centrum Gent op dinsdag 8 oktober
  • Herfstontmoeting van Broederlijk Delen in het Afrikamuseum in Tervuren op zondag 13 oktober
  • Cadeaubeurs van Oxfam Wereldwinkel in december op zaterdag 7 en zondag 8 december

De groep van een 4-tal mensen die het afgelopen jaar met de stand aanwezig was op een 10-tal gelegenheden, zoekt vandaag versterking.

Ben je beschikbaar op één van de genoemde data en wil je graag meehelpen om de naambekendheid van Oikocredit te vergroten, stuur ons een mailtje op be@oikocredit.be .

Wij nemen contact met je op om concrete afspraken te maken. En we zorgen ervoor dat je omringd wordt, zeker de eerste keer/keren, met meer ervaren vrijwilligers.