Van harte welkom bij Oikocredit

Mijn credo : toegang tot duurzame energie is een recht voor iedereen, ook in ontwikkelingslanden.

Graag wil ik u hier even meenemen naar India voor een verhaal van licht en hoop. Ongetwijfeld heeft u het in deze winterperiode regelmatig gezellig knus gemaakt in huis, met sfeerverlichting bij aangename muziek of een interessante film. Maar stelt u zich eens voor dat u het moet doen zonder elektriciteit : geen verlichting, geen stopcontacten voor huishoudapparaten,…. Dit is vandaag jammer genoeg nog steeds de realiteit voor meer dan 1 miljard mensen. Daarom investeert Oikocredit sinds kort in projecten van hernieuwbare energie voor kansarmen in ontwikkelingslanden.

Op de foto ziet u de heer Bukshapathy aan het werk. Hij een zelfstandig wever in het dorp Puttapaka in de Indiase staat Telangana. Oikocredit hielp hem bij de uitbouw van zijn atelier. Maar omdat er geen elektriciteit is in zijn dorp, moest hij vaak in het halfdonker werken, met petroleumlampen. Slecht voor zijn gezondheid, slecht voor het milieu, en bovendien een belemmering voor de kwaliteit van zijn stoffen. Dank zij Oikocredit werd zijn atelier nu voorzien van krachtige lampen op zonne-energie. Nu kan hij veel nauwkeuriger werken, meer aandacht besteden aan zijn weefpatronen, en bovendien is het beter voor zijn gezondheid. En ook voor die van u en van ons allemaal : gedaan met de uitstoot van CO2 door de petroleumlampen, wat ten goede komt van het klimaat wereldwijd.

Vorig jaar bereikte Oikocredit in India meer dan 50.000 gezinnen met projecten van hernieuwbare energie. Maar de noden zijn gigantisch. En de tijd tikt, zowel wat betreft de nood aan economische ontwikkeling als wat betreft de nood aan hernieuwbare energie. Daarom hebben we het ambitieuze plan opgevat om tegen eind 2016 niet minder dan 50 miljoen euro te investeren in projecten van hernieuwbare energie voor kansarmen in ontwikkelingslanden. Tegen 2020 zelfs zo’n € 300 miljoen.

 En : U kan ons daarbij helpen door bij Oikocredit te beleggen! De voordelen die u ontvangt zijn niet min :

  • Een jaarlijks dividend van 1,25%*
  • Vrijstelling van roerende voorheffing op het dividend tot 190 euro (voor particulieren)
  • Een goed gevoel te weten dat u armen de kans geeft een betere toekomst uit te bouwen
  • De zekerheid dat u zo ook daadwerkelijk bijdraagt in de strijd tegen de opwarming van de aarde
  • Al vanaf een minimale belegging van € 250

En, u kan uw geld ten allen tijd gedeeltelijk of volledig terugvragen, zonder enige kost!

Met een extra investering brengt u nu letterlijk én figuurlijk licht in het leven van armen, en daarnaast draagt u zorg voor onze planeet. Een mooier geschenk kan u hen en u zelf moeilijk geven.

Oikocredit telt vandaag al meer dan 51.000 investeerders, die allen kiezen voor een duurzame, ethische en ecologische belegging. En mocht je nog vragen hebben, stuur me gerust een mailtje.

Doe je ook mee? 

   Vincent De Waele

PS. Via deze link is investeren makkelijk, eenvoudig en veilig! 

*1,25% is het stabiele rendement van de voorbije 10 jaren


Volg ons op: